Arkitektura

10+ shtëpitë më të bukura të xhamit në botë

Shkruar nga Anabel

17 Nëntor 2023

10+ shtëpitë më të bukura të xhamit në botë

Sipas arkitektëve, ndoshta nuk ka “vulë” më të mirë të dizajnit modern se shtëpitë prej xhami. Krahas çelikut, hekurit dhe betonit, materiali i xhamit erdhi për të përcaktuar një lëvizje arkitekturore që shumë shpejt kaloi përtej imagjinatës së arkitektëve.
 
Strukturat e qelqit, me transparencën dhe reflektimin, zbulojnë në mënyrë intime brendësinë e çdo hapsire shtëpie që komunikon me natyrën dhe që më parë ka qenë diçka e paarritshme në konceptet e arkitektëve.
 
Ka shumë dizajne interesante, por 10+ shtëpitë prej xhami më të bukurat nga çdo cep i botës janë këto, sipas Architectural Digest:

#1 Shtëpia Shokan, Shokan, New York

10+ shtëpitë më të bukura të xhamit në botë

#2 Godinë xhami, Spanjë

10+ shtëpitë më të bukura të xhamit në botë

#3 Shtëpia kullë, New York

10+ shtëpitë më të bukura të xhamit në botë

#4 Maison de Verre, Paris

10+ shtëpitë më të bukura të xhamit në botë

#5 Rezidenca Sheats-Goldstein, Los Angeles

10+ shtëpitë më të bukura të xhamit në botë

#6 Shtëpia e xhamit, Connecticut

10+ shtëpitë më të bukura të xhamit në botë

#7 Shtëpia e xhamit, São Paulo, Brazil

10+ shtëpitë më të bukura të xhamit në botë

#8 Shtëpia me rrokullisje, San Francisco

10+ shtëpitë më të bukura të xhamit në botë

#9 Rezidenca Kramlich, Napa, Kaliforni

10+ shtëpitë më të bukura të xhamit në botë

#10 Mikro shtëpia prej xhami, Vietnam

10+ shtëpitë më të bukura të xhamit në botë

#11 Shtëpia Stahl House, Los Angeles, Kaliforni

10+ shtëpitë më të bukura të xhamit në botë

#12 Shtëpia The Conservatory, Afrika e Jugut

10+ shtëpitë më të bukura të xhamit në botë

#13  Vila Kogelhof, Holandë

10+ shtëpitë më të bukura të xhamit në botë

#14 Shtëpia Farnsworth, Illinois

10+ shtëpitë më të bukura të xhamit në botë

#15 Shtëpitë pasqyrë, Bolzano, Itali

10+ shtëpitë më të bukura të xhamit në botë