Flokët

10+ ushqime që ndihmojnë në rritjen e shëndetshme të flokëve

Shkruar nga Anabel

9 Nëntor 2023

10+ ushqime që ndihmojnë në rritjen e shëndetshme të

Gjenetika, mosha, stresi dhe dieta janë disa faktorë që përcaktojnë rritjen e flokëve. Shpesh është e vështirë të ndryshosh disa nga “fajtorët” në këtë listë, por të paktën ju mund të zgjidhni ushqimet që konsumoni dhe që cilësohen si ndër më të mirat për rritjen e flokëve.

"Proteina, ushqimet me bazë bimore, zarzavate, yndyra të shëndetshme, arrat dhe avokado, të gjitha këto janë të vlefshme për shëndetin e organeve, përfshirë edhe flokët,” thotë Mona Gohara, pedagoge në Yale School of Medicine.

Na lejoni t’ju prezantojmë me ushqimet më të mira, të mbushura me gjithçka që ju nevojitet për flokë të shëndetshme dhe të bukura.

10+ ushqime që ndihmojnë në rritjen e shëndetshme të

#1 Salmoni

10+ ushqime që ndihmojnë në rritjen e shëndetshme të

#2 Frutat e thata

10+ ushqime që ndihmojnë në rritjen e shëndetshme të

#3 Vezët

10+ ushqime që ndihmojnë në rritjen e shëndetshme të

#4 Fasulet, thjerrëzat dhe bizelet

10+ ushqime që ndihmojnë në rritjen e shëndetshme të

#5 Spinaqi

10+ ushqime që ndihmojnë në rritjen e shëndetshme të

#6 Patatet e ëmbla

10+ ushqime që ndihmojnë në rritjen e shëndetshme të

#7 Avokadot

10+ ushqime që ndihmojnë në rritjen e shëndetshme të

#8 Farat (chia, luledielli, të zeza etj)

10+ ushqime që ndihmojnë në rritjen e shëndetshme të

#9 Kosi

10+ ushqime që ndihmojnë në rritjen e shëndetshme të

#10 Specat

10+ ushqime që ndihmojnë në rritjen e shëndetshme të

#11 Midhjet

Burimi: Women’s Health