Art & Libra

Një listë me libra për të mësuar më shumë mbi luftën Hamas-Izrael

Shkruar nga Anabel

30 Tetor 2023

Një listë me libra për të mësuar më shumë mbi

Lufta Hamas-Izrael është i mbushur me konflikte dhe një histori të komplikuar, e cila është trajtuar në disa libra, listën e të cilëve e gjeni më poshtë:

“They Called Me a Lioness” – Ahed Tamimi dhe Dena Takruri

Një listë me libra për të mësuar më shumë mbi

“The Land of Hope and Fear” – Isabel Kershner

Një listë me libra për të mësuar më shumë mbi

“My Promised Land” – Ari Shavit

Një listë me libra për të mësuar më shumë mbi

“On Palestine” – Naom Chomsky dhe Ilan Pappé

Një listë me libra për të mësuar më shumë mbi

“Freedom is a constant struggle” – Angela Y. Davis

Një listë me libra për të mësuar më shumë mbi

“Orientalism” – Edward W. Said

Një listë me libra për të mësuar më shumë mbi

“The Hundred Years’ War on Palestine” – Rashid Khalidi

Një listë me libra për të mësuar më shumë mbi

“Israel’s Occupation” – Neve Gordon

Një listë me libra për të mësuar më shumë mbi

“The Balfour Declaration” – Jonathan Schneer

Një listë me libra për të mësuar më shumë mbi

“I Saw Ramallah” – Mourid Barghouti

Një listë me libra për të mësuar më shumë mbi

“Six Days of War” – Michael B. Oren

Një listë me libra për të mësuar më shumë mbi

“A History of Israel” – Howard M. Sachar

Një listë me libra për të mësuar më shumë mbi

“Looking for Palestine” – Najla Said

Një listë me libra për të mësuar më shumë mbi

“Prisoners” – Jeffrey Goldberg

Një listë me libra për të mësuar më shumë mbi

“In Search of Fatima” – Ghada Karmi

Një listë me libra për të mësuar më shumë mbi

“Jerusalem” – Simon Sebag Montefiore

Një listë me libra për të mësuar më shumë mbi

“Out of Place” – Edward W. Said

Një listë me libra për të mësuar më shumë mbi

“The Way to the Spring” – Ben Ehrenreich

Një listë me libra për të mësuar më shumë mbi

“Rise and Kill First” – Ronen Bergman

Një listë me libra për të mësuar më shumë mbi

“To the End of the Land” – David Grossman

Një listë me libra për të mësuar më shumë mbi

“A history of Zionism” – Walter Laque

Një listë me libra për të mësuar më shumë mbi

Nëse jeni kuriozë për një listë me filma/dokumentarë, klikoni këtu.