Ushqim & Pije

5 ushqimet që pediatrët thonë se nuk ua japin kurrë fëmijëve të tyre

Shkruar nga Anabel

24 Tetor 2023

5 ushqimet që pediatrët thonë se nuk ua japin kurrë

Përpara se të kenë fëmijë, shumë prindër “mundojnë” veten me stilin e jetesës dhe mënyrën e ushqyerjes që duan të zgjedhin për fëmijët e tyre. Mjekët pediatër thonë se nuk duhet të shqetësoheni duke evituar çdo gjë të dëmshme nga dieta ushqimore për fëmijët, ama këto gjëra ata zotohen se nuk ua japin kurrë të vegjëlve të tyre!

Por, për çfarë bëhet fjalë!

-Karamele të forta

Ëmbëlsirat e forta janë diçka që pediatrët e shmangin sepse përmbajtja e sheqerit në karamele të forta është e konsiderueshme dhe kjo ndikon në prishjen e dhëmbëve dhe copëtimin e smaltit.

5 ushqimet që pediatrët thonë se nuk ua japin kurrë

-Ushqime të paketuara

Këto produkte kanë shumë kripë dhe yndyrna të këqija dhe nuk ka arsye pse të përdoren kur ka opsione më të shëndetshme.

-Pije energjike

Këto pije mund të kenë përqindje shumë të lartë kafeine, përveç substancave të tjera të dëmshme që shkaktojnë te fëmijët pagjumësi, efekte kardiake, konvulsione dhe madje edhe vdekje. Ndaj, shmangini në maksimum!

-Peshk me shumë mërkur

Mërkuri mund të jetë toksik për sistemin nervor/trurin, kështu që është më mirë të shmanget krejtësisht tek fëmijët e vegjël dhe adoleshentët që e kanë trurin në zhvillim.

5 ushqimet që pediatrët thonë se nuk ua japin kurrë

-Lëngje me gaz

Këto lloj lëngjet apo pijesh joalkoolike kanë shumë sheqer dhe si të tilla ato shtojnë nivelin e sheqerit në gjak që është një reaksion i dëmshëm për fëmijët.

Burimi: HuffPost