Karriera

Çfarë nuk bëjnë njerëzit e suksesshëm në kohën e lirë?

Shkruar nga Anabel

3 Tetor 2023

Çfarë nuk bëjnë njerëzit e suksesshëm në

Kur thua njeri i suksesshëm, mendja shkon direkt tek paratë, jeta e luksit, përmbushja e çdo aspekti të jetës, por a keni menduar ndonjëherë se çfarë bëjnë këta njerëz në kohën e lirë, pra kur nuk punojnë?

Sekreti i suksesit të kësaj kategorie njerëzish nuk qëndron vetëm tek puna dhe idetë, por me sa duket edhe tek gjërat që nuk bëjnë gjatë kohës së tyre të lirë.

Le t’i zbulojmë bashkë:

#1 Nuk qëndrojnë kot në rrjete sociale

Njerëzit e suksesshëm janë shumë të vetëdijshëm sesi e kalojnë kohën e tyre, veçanërisht kur bëhet fjalë për mediat sociale dhe internetin. Në vend që të harxhojnë kohën në Instagrame apo Facebook, ata investojnë në lexim, mësim dhe aktivitete të tjera produktive.

#2 Nuk neglizhojnë aktivitetin fizik

Sa histori keni dëgjuar që njerëzit e suksesshëm ia atribuojnë një pjesë të suksesit pikërisht trupit të fortë dhe të shëndetshëm? Ushtrimet nuk janë vetëm për një fizik të mirë, por edhe një instrument që rrit energjinë dhe mirëqenien e përgjithshme.

#3 Nuk injorojnë shëndetin mendor

Njerëzit e suksesshëm e dinë se mirëqenia mendore është shtylla e produktivitetit, kreativitetit dhe vendimmarrjes së tyre. Ju nuk përballeni dot me stresin, ankthin ose problemet emocionale në heshtje. Ndaj, ata merren seriozisht me këtë pjesë.

#4 Shmangin gjërat joproduktive

Ne shpesh i mendojmë të suksesshmit si njerëz të pamëshirshëm, gjithmonë në lëvizje. Por në realitet, ata janë mjeshtra në balancimin e punës dhe relaksit. Një shëtitje apo një dush është një gjë e mirë për të rimarrë energjitë.

#5 Nuk u thonë “po” gjithçkaje

Një dëshirë tinëzare për të thënë "po" për gjithçka? Ashtu si ne, njerëzit e suksesshëm kanë vetëm 24 orë në ditë dhe ata i zgjedhin me kujdesin gjërat dhe situatat, sepse dinë si të mbrojnë kohën e tyre. Ndaj, çdo angazhim është një hap drejt një qëllimi të caktuar.

#6 Përqëndrohen tek e tashmja

Të suksesshmit nuk “humbasin” në keqardhjet e momentit apo ankthet e së ardhmes. Ata e dinë fuqinë e të qëndruarit me këmbë në tokë dhe në të tashmen.

#7 Nuk ndjekin përsosmërinë

Përsosmëria është një mit, ndaj jo gjithmonë arrihet. Njerëzit e suksesshëm e dinë këtë, ndaj pranojnë rrëmujën, të metat dhe papërsosmëritë në çdo udhëtim drejt madhështisë. Ata i “përqafojnë” gabimet si pjesë të rrugëtimit, jo si pengesë.

#8 Janë të vetëdijshëm për raportet me njerëzit e tjerë

Në nxitimin për të arritur majën duket se është e lehtë të neglizhosh njerëzit që e bëjnë jetën më të pasur dhe kuptimplotë. Njerëzit e suksesshëm e kanë thyer këtë kod sepse ata e dinë se asnjë arritje nuk mund të eklipsojë marrëdhëniet me miqtë, vartësit, kolegët, familjarët etj.

#9 Nuk përqëndrohen vetëm tek vështirësitë

Njerëzit e suksesshëm nuk janë të prirur për të gjetur vetëm zgjidhje ndaj situatave të vështira. Ata kanë edhe formulën e tyre të suksesit që nuk ka të bëjë vetëm me atë që dini ose mund të bëni, por edhe me mënyrën sesi përshtateni dhe bashkëpunoni.

#10 Janë gjithmonë duke mësuar gjëra të reja

Njerëzit e suksesshëm nuk ndalojë kurrë së mësuari. Ata janë studentë të përjetshëm, gjithmonë të uritur për të zgjeruar njohuritë, aftësitë dhe perspektivat. Çdo libër i lexuar, çdo seminar i ndjekur, çdo përvojë e re është një tullë në strukturën e suksesit të tyre.