Lule

10+ lule që duhet t’i keni në shtëpi për fat të mirë

Shkruar nga Anabel

18 Shtator 2023

10+ lule që duhet t’i keni në shtëpi për fat të

Duket se lulet nuk kanë funksion vetëm estetik, por shumë më tepër se kaq! Për adhuruesit e tyre, me gjasë që vazot me lule mbushin çdo kënd të shtëpisë, për të transformuar ambientin, për t’i dhënë një aromë më të mirë e plot arsye të tjera.

Por, pas këtij artikulli me siguri që do të vraponi drejt dyqanit të parë të luleve për të blerë një vazo të re, sipas pritshmërive tuaja pasi lulet janë edhe fatsjellëse. Ekspertja e feng shui-t, Carole Hyder thotë se një praktikë e lashtë kineze lidhet me kultivimin bimëve apo mbajtjen e vazove me lule në shtëpi, në mënyrë që energjia e personit të përhapet në hapësirë përmes luleve.

Pozicionimi i mobilieve, madje edhe i luleve të brendshme ka rëndësi kur krijon një rrjedhë harmonie që përputhet me rendin natyror të botës. Ka disa bimë me fat që besohet se tërheqin natyrshëm energji të mirë në hapësirë.

Zbuloni 10+ bimët që duhet të keni për një fat të mirë:

Një shënim i rëndësishëm për bimët

Kujdesuni për lulet në shtëpi, pasi një bimë e vyshkur nuk i sjellë fat të mirë hapësirës suaj. Një bimë që po vdes mund të sjellë edhe fat të keq, sepse e zbraz hapësirën e energjisë. Çdo bimë ka nevojë për ujë dhe rrezet e diellit që të lulëzojë, por sasia ndryshon, ndaj mos i lini pas dore lulet tuaja të preferuara.

10+ lule që duhet t’i keni në shtëpi për fat të

Bambuja

Sjell fat për: Pasurinë

10+ lule që duhet t’i keni në shtëpi për fat të

Borziloku

Sjell fat për: Shëndetin

10+ lule që duhet t’i keni në shtëpi për fat të

Krizantema

Sjell fat për: Jetëgjatësinë

10+ lule që duhet t’i keni në shtëpi për fat të

Lulja kineze e parave

Sjell fat për: Paratë

10+ lule që duhet t’i keni në shtëpi për fat të

Kaktusi

Sjell fat për: Vendosjen e kufijve

10+ lule që duhet t’i keni në shtëpi për fat të

Fitonia

Sjell fat për: Të larguar energjinë negative

10+ lule që duhet t’i keni në shtëpi për fat të

Lulja Ivi

Sjell fat për: Restaurimet, rregullimet

10+ lule që duhet t’i keni në shtëpi për fat të

Lulja Jade

Sjell fat për: Çështjet e financave

10+ lule që duhet t’i keni në shtëpi për fat të

Peonia

Sjell fat për: Dashurinë dhe shërimin

10+ lule që duhet t’i keni në shtëpi për fat të

Filodendron

Sjell fat për: Frymëzimin

10+ lule që duhet t’i keni në shtëpi për fat të

Lulja “gjuha e vjehrrës”

Sjell fat për: Mbrojtjen

10+ lule që duhet t’i keni në shtëpi për fat të

Orkidea

Sjell fat për: Lidhje të shëndetshme

10+ lule që duhet t’i keni në shtëpi për fat të

Lulja e gomës

Sjell fat për: Para dhe lumturi

10+ lule që duhet t’i keni në shtëpi për fat të

Lulja e merimangës

Sjell fat për: Stabilitetin

10+ lule që duhet t’i keni në shtëpi për fat të

Pema e mandarinës

Sjell fat për: Pasurinë

Burimi: Reader’s Digest