High Tech

Tom Hardy ishte frymëzimi për të emërtuar një merimangë, por pse?

Shkruar nga Anabel

18 Shtator 2023

Tom Hardy ishte frymëzimi për të emërtuar një

Filmi “Venom” me protagonist Tom Hardy-n ka shërbyer si frymëzim për emërtimin e një specie të sapoidentifikuar të një merimange australiane.

Sipas një artikulli të botuar nga Evolutionary Systematics, shkencëtarët që zbuluan specien vunë re se disa shenja te merimanga u kujtonin atyre kokën e Venom-it.

Me këtë detaj në mendje, ata zyrtarisht e emërtuan gjininë e merimangave Venomius dhe speciet e saj të veçanta do të referohen si V. tomhardyi.

Tom Hardy ishte frymëzimi për të emërtuar një

Në “Venom” dhe “Venom: Let There Be Carnage”, Tom Hardy luajti Eddie Brock, një gazetar investigativ në vështirësi, i cili fiton superfuqi pasi në trupin e tij futet Venom, specie që planifikon të pushtojë Tokën.