Bashkejetesa

Quiz për çiftet: Sa mirë e njihni partnerin/en?

Shkruar nga Anabel

31 Gusht 2023

Quiz për çiftet: Sa mirë e njihni partnerin/en?

Kuicet për çiftet janë një mënyrë e mirë për të mësuar më shumë për partnerin/en dhe për të forcuar marrëdhënien në tërësi.

Seksologia Valerie Poppel shpjegoi për Cosmopolitan se kuicet janë një mënyrë që njerëzit të flasin hapur për veten dhe partnerin/en. Shumica e njerëzve janë aq të zënë, sa nuk gjejnë kohë të bëjnë biseda, qofshin ato sipërfaqësore. Për shembull: cila është ngjyra e preferuar e tij/saj?

Kuicet mund t’ju ndihmojnë të rizbuloni njëri-tjetrin, sepse si qenie njerëzore ne jemi gjithmonë duke ndryshuar.

Por së pari, si funksionon

Secili prej jush do t’u përgjigjet pyetjeve të mëposhtme bazuar në çfarë mendoni se është përgjigjja e partnerit/es. Ju mund t’i shkruani përgjigjet, ose thjesht t’i diskutoni me njëri-tjetrin.

Qëllimi i kuicit nuk është që të gjeni të gjitha përgjigjet, por të mësoni më shumë detaje për personin e zemrës. Mos u mërzisni nëse ai/ajo nuk mban mend ndonjë detaj për ju; thjesht merreni me qetësi dhe bisedoni për çdo temë.

Pyetje të thjeshta

1. Cila është ngjyra e preferuar e tij/saj?

2. Si e pi kafenë?

3. Cili është libri i preferuar?

4. Cili është ushqimi i tij/saj i preferuar?

5. Udhëtimi i preferuar?

6. Kafsha?

Pyetje për të shkuarën/ardhmen

1. Si është marrëdhënia me prindërit?

2. A ka përdorur ndonjëherë aplikacion për takime?

3. Ku e sheh ai/ajo veten pas 5 vitesh?

4. A është i/e hapur për t’u zhvendosur diku?

5. Si ndihet ai/ajo kur flet për të kalurën?

6. Po për të adhmen?

Pyetje për vlerat dhe stilin e jetesës

1. A është introvert apo ekstrovert?

2. Çfarë pëlqen ai/ajo në lidhje me punën?

3. A i pëlqen të udhëtojë?

4. Si e largon stresin?

5. Cilat janë veset e tij/saj?

6. Cila është gjuha e tij/saj e dashurisë?

7. Si kërkon falje?

Pyetje për seksin dhe intimitetin

1. Sa shpesh do të donte ai/ai që të bënte seks?

2. Cilat janë vendet e preferuara që dëshiron ta prekësh?

3. Cili është pozicioni i preferuar?

4. A preferon ai/ajo të marrë një rol dominues në shtrat?

5. Cila është zona erogjene më e ndjeshme e tij/saj?

Këto pyetje janë sa për referencë; ndihuni të lirë t’i ndryshoni ose të shtoni të tjera.