Sex

5 gabime që nuk duhet t’i bëni me prezervativët

Shkruar nga Anabel

24 Gusht 2023

5 gabime që nuk duhet t’i bëni me prezervativët

Prezervativët janë një gjetje esenciale në funksion jo vetëm të kënaqësisë, por edhe mirëqenies seksuale. Pavarësisht nëse jeni burrë apo grua, kini kujdes nga disa gabime në dukje të thjeshta, por që mund të kushtojnë më vonë.

Ja pesë prej tyre sipas Condoms.uk:

1. Ruajtja e prezervativëve në portofol

Ruajtja e prezervativëve në portofol mund të çojë në prishjen e tyre gjatë përdorimit. Në vend të kësaj zgjidhni kuti të lezetshme për mbajtjen e tyre.

2. Injorimi i datave të skadencës

Duke pasur parasysh urgjencën e të qenit në “qejf”, kontrolli i datës së skadencës anashkalohet lehtë. Por, sigurohuni gjithmonë për datën e skadencës kur ruani prezervativët. Sipas Condoms.uk, "me kalimin e kohës, materialet e prezervativëve dobësohen, hollohen dhe humbasin  elasticitetin". Ndaj, shumë kujdes!

5 gabime që nuk duhet t’i bëni me prezervativët

3. Përdorimi i lubrifikantit të gabuar

Asnjëherë mos përdorni lubrifikantë me bazë vaji kur keni vendosur prezervativë latex.

4. Hapni prezervativët me dhëmbë

Praktike? Po! Por, ka më shumë gjasa që ta çani aksidentalisht prezervativin pa e kuptuar.

5 gabime që nuk duhet t’i bëni me prezervativët

5. "Brenda-jashtë"

Një gabim njerëzor është të ktheni prezervativin nga brenda, ndërsa përpiqeni ta vendosni atë. Përdorimi i një prezervativi që ka pasur kontakt me zonat intime që mund të preken nga sëmundjet seksualisht të transmetueshme është një lojë e rrezikshme me shëndetin tuaj. Hidhini ato të përdorurat dhe hapni një pako të re.