Sex

Fjalët që nuk duhet t’i thoni partnerit gjatë ‘seksit të butë’

Shkruar nga Anabel

23 Gusht 2023

Fjalët që nuk duhet t’i thoni partnerit gjatë ‘seksit

Akti seksual është shpesh i paparashikueshëm! Çfarë nuk mund të ndodhë në ato momente mes një çifti, nga situata e bukura tek ato më pak të dëmshme apo të sikletshme. Mund të ketë edhe të papritura të turpshme që e vendosin partnerin në siklet.

Një, për shembull, është kur peniset 'zbutet' gjatë ose pak para seksit.

Ndonëse kjo është e zakonshme, 59% e burrave kanë mosfunksionim seksual në dhomën e gjumit dhe kjo mund të dështojë tërësisht seksin duke çuar në ankth për aktin e radhës. Në ato çaste mund të ketë hutim, frikë, pasiguri, por Millie Shields një terapiste seksi tregon një shprehje që nuk duhet t’ia themi partnerit pas një skene të tillë.

Duke folur në podcast-in “Finding Your Feet”, Shields paralajmëroi se nuk duhet t’i bëjmë pyetje partnerit tonë, si "a është për shkakun tim?"

Ju mund të bëni diçka tjetër në vend të pyetjeve. “Merrni frymë dhe më pas siguroni partnerin se nuk keni nevojë të bëni seks aty për aty, mund ta provoni për një orë ose më vonë”.

Fjalët që nuk duhet t’i thoni partnerit gjatë ‘seksit

Humbja e ereksionit është normale

Ekspertët thonë se nëse kjo ndodh, duhet të bini dakord që qëllimisht ta lini penisin të zbutet brenda partneres suaj dhe të ndaloni së shtyri.“.Hiqni ndonjëherë penetrimin nga menuja dhe shijoni masturbimin e ndërsjellë”, thotë një kompani britanike farmaceutike.

Fjalët që nuk duhet t’i thoni partnerit gjatë ‘seksit

Çfarë duhet të bëni nëse problemi vazhdon?

Mosfunksionimi erektil mund të jetë një shenjë e një problemi më të thellë. NHS(Shërbimi Kombëtar i Shëndetit në Mbretërinë e Bashkuar) rekomandon se duhet të:

-Ndaloni duhanin

-Mbani një dietë të shëndetshme

-Ushtrohuni çdo ditë

-Reduktoni stresin dhe ankthin

-Pini jo më shumë se 14 gota alkool në javë

-Pedaloni më pak (jo më shumë se tre orë në javë)