Sex

Ka dietë fasting, por ka edhe seks fasting! Arsyet pse duhet ta praktoni sa më shpesh

Shkruar nga Anabel

3 Gusht 2023

Ka dietë fasting, por ka edhe seks fasting! Arsyet pse duhet ta praktoni sa

E keni idenë e shijes së një birre të ftohtë pas një janari të zgjatur, ose një pjate të madhe pasta pas një diete fasting?

Ekspertët thonë se e njëjta gjë vlen edhe për seksin. Heqja dorë nga kjo kënaqësi për një periudhë të caktuar, mund të të shpërblehet në planin afatgjatë. Fasting në seks mund të përmirësojë realisht raportin tuaj intim dhe ne ju rendisim arsyet:

Investoni në rritjen personale

“Fasting seksual mund të shihet si një formë e vetëdisiplinës dhe vetëkontrollit”, shpjegon Amber Shine, një terapiste seksi në XFansHub. "Kjo ju lejon të përqendroheni në vetë-përmirësimin."

Ka dietë fasting, por ka edhe seks fasting! Arsyet pse duhet ta praktoni sa

Jeni duke u shëruar nga një traumë

Nëse keni pasur një përvojë negative seksuale, mund të zgjidhni të bëni fasting në seks në mënyrë që të shëroheni dhe të përballeni me traumën përpara se të eksploroni përsëri intimitetin.

Seksi, mënyra e vetme për t'u lidhur me partnerin

Ju mund të përdorni një fasting për të thelluar lidhjen tuaj emocionale dhe për të kultivuar lloje të tjera intimiteti brenda marrëdhënies tuaj.

Keni problematike me pornografinë

Ju nuk mund të jeni të varur nga pornografia, pasi nuk është substancë, por mund të zhvilloni zakone kompulsive që ju pengojnë të jetoni jetën që doni. E njëjta gjë vlen edhe për seksin. Nëse dyshoni se keni të bëni me sjellje seksuale kompulsive, terapistët thonë se nuk duhet të provoni një seks të shpejtë vetë.

Ka dietë fasting, por ka edhe seks fasting! Arsyet pse duhet ta praktoni sa

Ju jeni duke kërkuar për "më të mirin"

Jeni vërtet i/e interesuar për një lidhje serioze, por vazhdoni ta gjeni veten në një lidhje të rastësishme. Një fasting seksi mund t'ju ndihmojë të fitoni një ide më të thellë për atë që këroni dhe një qasje të re që të gjeni një partner afatgjatë.

Keni humbur shkëndijën seksuale në marrëdhënien tuaj

“Çiftet që e shohin veten të mërzitur në dhomën e gjumit mund ta konsiderojnë fasting seksual si një mjet për të krijuar sërish eksitim”, thotë Adina Mahalli, një eksperte e certifikuar e shëndetit mendor dhe terapiste e marrëdhënieve në çift.

Burimi: Men's Health.com