Celebrity

Shake It Off! Fansat e Taylor Swift shkaktojnë aktivitet sizmik të barabartë me një tërmet 2.3 ballë

Shkruar nga Anabel

28 Korrik 2023

Shake It Off! Fansat e Taylor Swift shkaktojnë aktivitet sizmik të

Fansat e Taylor Swift janë në epokën e tyre të rekordeve. Swifties entuziastë shkaktuan aktivitet sizmik në Seattle, të barabartë me një tërmet 2.3 ballë, sipas sizmologes Jackie Caplan-Auerbach.

"Kam kapur të dhënat nga të dy netët e koncertit dhe vura re se kishin qartësisht të njëjtin model sinjalesh," tha ajo, duke shtuar, "Nëse i vendos ato njëra mbi tjetrën, ato janë pothuajse identike."

Shake It Off! Fansat e Taylor Swift shkaktojnë aktivitet sizmik të

Për koncertin e Taylor Swift, sizmologia mblodhi 10 orë të dhëna.

Muzika, altoparlantët, ritmi – e gjithë ajo energji mund të futet në tokë dhe ta shkundë atë.

Taylor po i afrohet fundit të turneut të saj "Eras”, turneu i saj i parë në pesë vjet. Ajo është vlerësuar për nxitjen e ekonomive lokale.