Universiteti

20 universitetet më të mira në Europë për vitin 2024

Shkruar nga Anabel

7 Korrik 2023

20 universitetet më të mira në Europë për vitin 2024

The QS World University Rankings, që rendit universitetet botërore, ka shpallur listën me universitet më të mira në shkallë globale dhe rajonale.

Renditja bazohet në analizën e 17.5 milionë punimeve akademike dhe mendimet e ekspertëve të mbi 240,000 fakulteteve akademike dhe punëdhënësve nga e gjithë bota.

Ja cilët janë universitetet më të mira në Europë:

1. University of Cambridge (Angli)

2. University of Oxford (Angli)

3. Imperial College Longon (Angli)

4. ETH Zurich (Zvicër)

5. University College London (Angli)

6. The University of Edinburgh (Skoci)

7. Universite PSL (Francë)

8. The University of Manchester (Angli)

9. EPFL (Zvicër)

10. Technical University of Munich (Gjermani)

11. Institut Polytechnique de Paris (Francë)

12. King’s College London (Angli)

13. The London School of Economics and Political Science (Angli)

14. Delft University of Technology (Holandë)

15. University of Amsterdam (Holandë)

16. Ludwig-Maximilians University of Munich (Gjermani)

17. University of Bristol (Angli)

18. Sorbonne University (Francë)

19. KU Leuven (Belgjikë)

20. The University of Warwick (Angli)