Beje Vete

Gjestet që ju bëjnë të dukeni shuuumë keq

Shkruar nga Anabel

23 Qershor 2023

Gjestet që ju bëjnë të dukeni shuuumë keq

Gjuha e trupit daton shumë më parë se të prodhoheshin veshjet apo produktet kozmetike, madje shumë më parë se njerëzit të kishin aftësinë të përdornin gjuhën e folur. Ndaj kjo metodë e komunikimit instiktiv është një faktor i rëndësishëm për mënyrën si na perceptojnë njerëzit.

Ja disa gjeste që s’duhet t’i bëni që sot e tutje në mënyrë që të dukeni sa më tërheqës.

Gjestet që ju bëjnë të dukeni shuuumë keq

Kur mbani dorën në mënyrë të tillë prapa shpinës, në një farë mënyrë jeni duke i dërguar një sinjal negativ të tjerëve, sepse këtë qëndrim e marrim zakonisht kur jemi të mërzitur apo të zemëruar. Sa më lartë ta kapni krahun, aq më i mërzitur do t’u dukeni njerëzve të tjerë.

Gjestet që ju bëjnë të dukeni shuuumë keq

Kryqëzimi i këmbëve tregon shpeshherë se ju as që e keni mendjen se çfarë po thotë tjetri. Nëse vendosni edhe duart në xhepa, atëherë zor se do dukeni këndshëm.

Gjestet që ju bëjnë të dukeni shuuumë keq

Duart e kapura si në foto gjithashtu nuk janë një gjest i denjë; duket sikur jeni duke i thënë bashkëbiseduesit: “Kjo gjë nuk është puna juaj!”.

Gjestet që ju bëjnë të dukeni shuuumë keq

Të mbajturit shpinën keq nuk është vetëm një pozicion i dëmshëm për shëndetin tuaj, por tregon se jeni i pafuqishëm dhe i pakënaqur me jetën.

Gjestet që ju bëjnë të dukeni shuuumë keq

Një buzëqeshje e zymtë mund të jetë fyese për shumë njerëz, sepse është një veprim, i cili perceptohet si sarkazëm nga ana juaj. 

Gjestet që ju bëjnë të dukeni shuuumë keq

Një pjesë e mirë e njerëzve nuk e njohin këtë shenjë, por duhet të tregoheni të kujdesshëm gjithsesi. Nëse jeni ulur në tavolinë dhe bisedoni me dikë, mos e vendosni krahun si në foto. Duket sikur jeni duke thënë “Aman, mos flisni më!”.

Gjestet që ju bëjnë të dukeni shuuumë keq

Kjo më sipër ishte një pozë mjaft agresive dhe bëni mirë ta shmangni.

Gjestet që ju bëjnë të dukeni shuuumë keq

E bëjmë të gjithë, por rezulton se një veprim i tillë konsiderohet si shenjë mosrespekti.

Gjestet që ju bëjnë të dukeni shuuumë keq

Mos e mbuloni gojën me dorë kur flisni, sepse duket sikur jeni duke fshehur diçka. Gjithashtu kur mbuloni gojën mund të jetë e vështirë të kuptohet se çfarë po thua dhe kujt i pëlqen të përsërisë veten?

Burimi: Bright Side