Bota

News in minutes: What's happening in the world

Shkruar nga Anabel

25 Maj 2023

News in minutes: What's happening in the world

Queen Of Rock And Roll: Celebrities Pay Tribute To Tina Turner

News in minutes: What's happening in the world

Stars such as Mick Jagger, Elton John, Mariah Carey, Angela Bassett, Viola Davis, Alicia Keys, Magic Johnson and many others have paid tribute to the legendary singer Tina Turner who passed away at the age of 83.

Turner died at her home in Switzerland after battling a long illness. She was diagnosed with cancer in 2016 and underwent a kidney transplant a year later.

The Nobel Peace Prize winner is transferred to a brutal prison

News in minutes: What's happening in the world

Laureati i çmimit Nobel për paqen, Ales Bialiatski, është transferuar në një burg famëkeq brutal në Bjellorusi dhe nuk është marrë vesh asgjë për të prej një muaji, tha gruaja e tij.

Natalia Pinchuk tha se Bialiatski, i cili po vuan një dënim 10-vjeçar, është mbajtur në një burg, ku të burgosurit rrihen dhe i nënshtrohen punës së rëndë.

Në mars, gjykata dënoi 60-vjeçarin Bialiatski - avokati kryesor i të drejtave të njeriut në Bjellorusi dhe një nga fituesit e çmimit Nobel për Paqen në vitin 2022 - dhe tre kolegë të tij me akuzat për financimin e veprimeve që shkelin rendin publik dhe kontrabandën.

Miliona refugjatë sirianë po përballen me pengesa për të rimarrë shtëpitë

News in minutes: What's happening in the world

Rreth 14 milionë sirianë po përballen me një pengesë pothuajse të pakapërcyeshme për t'u kthyer në shtëpitë e tyre pasi qeveria miratoi ligje që i japin pushtet shtetit për të sekuestruar tokat dhe pronat e tyre, sipas një raporti nga Rrjeti Sirian për të Drejtat e Njeriut.

Raporti, i ndarë me Guardian, i kërkoi komisionerit të lartë të OKB-së për refugjatët që të theksonte ligjet si një nga pengesat kryesore për kthimin e refugjatëve në shtëpi.

Njeriu i paralizuar ecën duke përdorur pajisjen që rilidh trurin me muskujt

News in minutes: What's happening in the world

Një burrë i paralizuar në një aksident me biçikletë në vitin 2011 ka mundur të qëndrojë në këmbë dhe të ecë me ndihmën e mjekëve, të cilët implantuan një pajisje që lexon valët e trurit të tij dhe i dërgon udhëzime shtyllës kurrizore për të lëvizur muskujt e duhur.

Gert-Jan Oskam, 40, was told he would never walk again after breaking his neck in an accident in China, but has climbed stairs and walked more than 100 meters since the operation.

MOS I HUMBISNI