Social Buzz

Kitara e dëmtuar e Kurt Cobain u shit me një çmim që tejkaloi çdo pritshmëri

Shkruar nga Anabel

23 Maj 2023

Kitara e dëmtuar e Kurt Cobain u shit me një çmim që
Getty Images

Kitara e dëmtuar e Kurt Cobain, me firmën e tij, si dhe të anëtarëve të tjerë të “Nirvana”, të cilët e nënshkruan me bojë të argjendtë, u shit për pothuajse 600,000 dollarë, duke tejkaluar edhe pritshmëritë e ankandit.

Kitara e dëmtuar e Kurt Cobain u shit me një çmim që
Getty Images


“Julien’s Auctions” fillimisht e listoi kitarën për 60,000 dollarë dhe priste që çmimi maksimal të shkonte 80,000 dollarë, por ja që surprizat ndodhin. Identiteti i blerësit ka mbetur anonim.

Kitara u dëmtua pasi Kurt e përplasi atë në skenë, një gjest që e bëntë shpesh. Më pas, ai kitarën ia dhuroi Mark Lanegan në vitin 1992. Nëse pyesni veten se sa shumë është dëmtuar kitara, mund të themi se është montuar, por nuk është më në gjendje pune. :(