Celebrity

Pse Cate Blanchett u shfaq zbathur në Festivalin e Filmit në Kanë

Shkruar nga Anabel

21 Maj 2023

Pse Cate Blanchett u shfaq zbathur në Festivalin e Filmit në Kanë

Në Festivalin e Filmit në Kanë, gratë janë të detyruara të veshin taka në tapetin e kuq dhe në çdo dalje publike, gjë që shkon kundër këndvështrimeve të Cate Blanchett. Thënë kjo, aktorja bëri një deklaratë të fortë duke u shfaqur këmbëzbathur.

Në një festë festivali të organizuar nga Variety dhe Golden Globes, Blanchett doli në skenë pa këpucë. Vendimi i aktores për të hequr dorë nga stili i saj ishte një kundërshtim ndaj rregullave të prapambetura të Kanës, por gjithashtu shërbeu për të theksuar nevojën për të menduar për të drejtat e grave në nivel global.

Pse Cate Blanchett u shfaq zbathur në Festivalin e Filmit në Kanë

“Kjo është për të goditur këdo që qëndron në rrugën e të drejtave të grave,” tha ajo teksa i jepte aktores së filmit “Holy Spider”, Zahra Amir Ebrahimi-t çmimin për një nga artistet më të mira të momentit. Zahra është nga Irani dhe shfrytëzoi momentin për të folur për të drejtat e grave në Iran, një vend që po “ekzekuton njerëz të pafajshëm”.