Muzika

Nëse ke pyetur veten se pse Izraeli merr pjesë në Eurovision, të përgjigjemi ne

Shkruar nga Anabel

14 Maj 2023

 

Nëse ke pyetur veten se pse Izraeli merr pjesë në Eurovision,
EBU


Izraeli, edhe pse nuk është një shtet europian, sërish merr pjesë në Eurovision dhe në disa raste, edhe ka triumfuar. Por, sigurisht, mund ta kesh pyetur veten (në këtë periudhën e Eurovision-it) se pse Izraeli konkurron në këtë garë dhe ja ku po ta japim ne përgjigjen:
 
Izraeli është anëtar i Unionit Europian të Transmetuesve, i cili është edhe përgjegjës për Eurovision-in. Izraeli është bërë pjesë e garës që prej vitit 1973 dhe është vendi i parë jo europian që merr pjesë në Eurovision.
 
Ky shtet ka fituar Eurovision-in 2 herë:
 
Më 1978-ën me këngën "A-Ba-Ni-Bi" nga Izhar Cohen & the Alphabeta.

Më 2018-ën me këngën "Toy" nga Netta

Këtë vit, u rendit i treti me “Unicorn” nga Noa Kirel.

Artikuj të sugjeruar: