Bota

Përmes fotove: Kurorëzimi i mbretit Charles III

Shkruar nga Anabel

6 Maj 2023

Përmes fotove: Kurorëzimi i mbretit Charles III
Reuters

Sot është dita e madhe e kurorëzimit të mbretit Charles III në "Westminster Abbey", në një event madhështor, në të cilin mijëra njerëz kanë mbushur rrugët e Londrës.

Përmes fotove ju tregojmë disa nga momentet e kurorëzimit:

Kurorëzimi i mbretit Charles

 

Përmes fotove: Kurorëzimi i mbretit Charles III
Reuters

Liderë dhe anëtarë të familjeve kudo në botë ndjekin ceremoninë

 

 

Përmes fotove: Kurorëzimi i mbretit Charles III
Reuters

Vendosja e kurorës së St. Edward

 

 

Përmes fotove: Kurorëzimi i mbretit Charles III
Reuters

Princi Louis duke i treguar diçka motrës së tij, princeshës Charlotte

 

 

Përmes fotove: Kurorëzimi i mbretit Charles III
Reuters

Mbreti lexon betimet

 

 

Përmes fotove: Kurorëzimi i mbretit Charles III
Reuters

Charles bisedon me princin George

 

 

Përmes fotove: Kurorëzimi i mbretit Charles III
Reuters

Kurora e St. Edward

 

 

Përmes fotove: Kurorëzimi i mbretit Charles III
Reuters

Fansat mbretërorë duke parë në shi kurorëzimin

 

 

Përmes fotove: Kurorëzimi i mbretit Charles III
Reuters

Njerëzit presin të emocionuar ceremoninë

 

 

Përmes fotove: Kurorëzimi i mbretit Charles III
Reuters

Princi William, princesha Kate, princesha Charlotte dhe princi Louis në pritje të ceremonisë

 

 

Përmes fotove: Kurorëzimi i mbretit Charles III
Reuters

Princi Harry në radhët e të ftuarve

 

 

Përmes fotove: Kurorëzimi i mbretit Charles III
Reuters

Mbreti Charles hyn në kishë

 

 

Përmes fotove: Kurorëzimi i mbretit Charles III
Reuters

Mbreti Charles hyn në kishë

 

Përmes fotove: Kurorëzimi i mbretit Charles III
Reuters

 

 

Karroca e artë duke lënë pallatin për të shkuar drejt kishës

 

 

Përmes fotove: Kurorëzimi i mbretit Charles III
Reuters

Mbreti Charles brenda në karrocë

 

 

Përmes fotove: Kurorëzimi i mbretit Charles III
Reuters

Një fans i familjes mbretërore duke fjetur një ditë para kurorëzimit

 

 

Përmes fotove: Kurorëzimi i mbretit Charles III
Reuters

Fletëpalosjet që informojnë mbi programin e kuorëzimit

 

 

Përmes fotove: Kurorëzimi i mbretit Charles III
Reuters

Marinsat mbretërore duke pritur ceremoninë

 

 

Përmes fotove: Kurorëzimi i mbretit Charles III
Reuters

Lionel Richie duke bërë selfie me të ftuarit

 

 

 

 

Përmes fotove: Kurorëzimi i mbretit Charles III
Reuters

Aktorja Emma Thompson mbërrin në kurorëzim

 

 

Përmes fotove: Kurorëzimi i mbretit Charles III
Reuters

Marshimi

 

 

Përmes fotove: Kurorëzimi i mbretit Charles III
Reuters

Një vogëlush sheh rojet mbretërore

 

 

Përmes fotove: Kurorëzimi i mbretit Charles III
Reuters

Protesta për kurorëzimin e Charles

 

 

Përmes fotove: Kurorëzimi i mbretit Charles III
Reuters

Një dyqan në Londër i zbukuruar me portretet e mbretit

 

 

Përmes fotove: Kurorëzimi i mbretit Charles III
Reuters

Një fanse me pankartën "Mami do të ishte krenare" referuar mbretëreshës së ndjerë, Elizabeth II

 

 

Përmes fotove: Kurorëzimi i mbretit Charles III
Reuters

Pricesha Charlotte shkon me makinë drejt kishës

Përmes fotove: Kurorëzimi i mbretit Charles III
Reuters