Sot

Videoja virale: Nxënësi merr në kontroll autobusin pasi shoferja humbi ndjenjat

Shkruar nga Anabel

29 Prill 2023

Videoja virale: Nxënësi merr në kontroll autobusin pasi shoferja

Një komunitet në Michigan lavdëroi një nxënës të klasës së shtatë, i cili mori në kontroll drejtimin e një autobusi shkolle, pasi shoferja humbi ndjenjat dhe autobusi për pak sa nuk u përplas, sipas autoriteteve lokale.

Videoja virale: Nxënësi merr në kontroll autobusin pasi shoferja

Dillon Reeves, i cili duhet të jetë 12-13 vjeç, po kthehej nga shkolla pas përfundimit të mësimit në shkollën e mesme Carter në Warren, në veri të Detroit. Teksa po ktheheshin, shoferja e autobusit njoftoi se ndihej “e trullosur” dhe kërkoi që të dërgohej një shofer tjetër. Mirëpo humbi ndjenjat pa mundur të ndalonte autobusin.

Videoja virale: Nxënësi merr në kontroll autobusin pasi shoferja

Në këtë kohë, Dillon shkon në pjesën e përparme, menjëherë shkel frenat për të ngadalësuar autobusin dhe e vendos në një zonë të sigurt. Gjatë kësaj kohe, ai nuk godet asnjë makinë tjetër.

Pasi ndaloi autobusin, u kërkoi shokëve të shkollës që të telefononin urgjencën. Shoferja u dërgua në spital, ndërsa autoritetet në shkollë dhe gjithë komuniteti vlerësoi reagimin e Dillon që parandaloi një aksident i cili mund të kishte qenë tragjik.