Femije

Për herë të parë: Një kukull Barbie me sindromën Down

Shkruar nga Anabel

26 Prill 2023

Për herë të parë: Një kukull Barbie me sindromën

Barbie po nxjerr në treg kukullën e saj të parë me sindromën Down, për të ndihmuar më shumë fëmijë të kenë një lodër që i përfaqëson.

Drejtuesit e kompanisë që prodhon Barbie-n, Mattel, thanë se donin të nxirrnin kukullën për të "mundësuar që të gjithë fëmijët të shihnin veten te Barbie". Ata bashkëpunuan me Shoqërinë Kombëtare të Sindromës Down (NDSS) në SHBA për të sjellë produktin në treg.

Për herë të parë: Një kukull Barbie me sindromën

Kukulla ka një varëse që përfaqëson tre kopje të kromozomit të 21-të, i cili është materiali gjenetik që shkakton sindromën Down.

Për herë të parë: Një kukull Barbie me sindromën

Kukulla është pjesë e linjës Barbie Fashionistas, e cila u lançua në vitin 2022 dhe përmban gjithashtu një Barbie me një këmbë protetike dhe një Barbie që përdor një karrige me rrota.

Mattel e ka përshkruar këtë koleksion si "linjën më të larmishme dhe gjithëpërfshirëse të kukullave, duke ofruar një shumëllojshmëri të toneve të lëkurës, ngjyrave të syve, ngjyrave dhe teksturave të flokëve, llojeve të trupit, aftësive të kufizuara dhe modës, për të frymëzuar edhe më shumë histori".

Vitet e fundit, Mattel ka nxjerrë në treg Barbie më gjithëpërfshirëse, duke u frymëzuar nga gratë që kanë ndryshuar normat shoqërore.