Art & Libra

Ky tas u shit për 25 milionë dollarë

Shkruar nga Anabel

10 Prill 2023

Ky tas u shit për 25 milionë dollarë
Foto: Sotheby's

Një tas delikat prej porcelani, me diametër nën 11 cm, u shit për më shumë se 25 milionë dollarë në Hong Kong.

I përshkruar nga shtëpia e ankandeve Sotheby's si "shumë i rëndësishëm", tasi vjen nga një grup i rrallë qeramikash të dekoruara në punëtoritë perandorake të Pekinit në shekullin e 18-të.

Tasi u prodhua gjatë kohës së perandorit Yongzheng, i cili sundoi Kinën nga viti 1722 deri në 1735.

Ky tas u shit për 25 milionë dollarë
Foto: Sotheby's

I shitur për 25.3 milionë dollarë, tasi ka dy dallëndyshe, një pemë kajsie të lulëzuar dhe një shelg.

Dizajni ka gjithashtu një fragment nga një poezi që mendohet se është porositur nga paraardhësi i dinastisë Ming të Yongzheng, perandori Wanl.