Bota

Lista me vendet më të lumtura në botë: Si renditet Shqipëria?

Shkruar nga Anabel

20 Mars 2023

Lista me vendet më të lumtura në botë: Si renditet

Raporti Botëror i Lumturisë, i cili është një raport i OKB-së, u bazua në të dhënat e sondazheve globale nga njerëzit në më shumë se 150 vende. Shtetet u renditën sipas bazuar në vlerësimet mesatare të jetës së tyre janë tre viteve të mëparshme, 2020-2022.

Për të gjashtin vit radhazi, Finlanda është vendi më i lumtur në botë. Ajo ndiqet nga Danimarka, Islanda, Izraeli dhe Holanda që mbyll top5.

Lista vijon kështu:

1. Finlanda
2. Danimarka
3. Islanda
4. Izraeli
5. Holanda
6. Suedia
7. Norvegjia
8. Zvicra
9. Luksemburgu
10. Zelanda e Re
11. Austria
12. Australia
13. Kanadaja
14. Irlanda
15. Shtetet e Bashkuara
16. Gjermania
17. Belgjika
18. Republika Çeke
19. Mbretëria e Bashkuar
20. Lituania

Shqipëria renditet në vendin e 83 nga 109 shtete gjithsej. Për ta krahasuar me vendet e rajonit: Kosova renditet në vendin 34; Mali i Zi në vendin 67; Greqia në vendin 58; Maqedonia e Veriut në vendin 87; Serbia në vendin 45.