Bebe

Cilët janë emrat më të përhapur për djemtë dhe vajzat në Europë?

Shkruar nga Anabel

18 Mars 2023

Cilët janë emrat më të përhapur për djemtë

Ne të gjithë jemi kuriozë të dimë disa nga emrat më të përhapur në vende të ndryshme. Dikush është në pritje të ëmbël. Dikush dëshiron t’i lexojë sepse një person i afërt është në pritje të ëmbël. Një tjetër i lexon për kuriozitet. Sidoqoftë, emrat e bebeve do të jenë gjithnjë me interes.

Sipas statistikave të vendeve të ndryshme në Europë, këta janë emrat më të përhapur aktualisht:

Emrat për vajza

1. Sofia

2. Hanna

3. Maria

4. Isabella

5. Amelia

6. Jasmina

7. Emma

8. Emilia

9. Sara

10. Elisabeth

Emrat për djemtë

1. Lucas

2. Alexander

3. Oliver

4. Mohammed

5. Noah

6. Elias

7. Matteo

8. Gabriel

9. Daniel, Liam, Benjamin

10. Ryan, Martin, David, Leo, Adam, Thedor, Viktor

Burimi: Euronews Culture