Për mendimin tonë

Pyetëm ndjekësit: Komente që duken si komplimente, por s'janë

Shkruar nga Anabel

14 Mars 2023

Pyetëm ndjekësit: Komente që duken si komplimente, por

Me siguri ju ka ndodhur që t’ju kenë komplimentuar për diçka, por me ose pa qëllim, në fakt komenti të ketë qenë fyes. Një kompliment është një mënyrë përmes së cilës ne shprehim admirim, vlerësim ose lavdërim për cilësitë, aftësitë, arritjet ose pamjen e dikujt. Por kur komplimenti mund të jetë kunjë ose fyes?

Një “kompliment” mund të jetë fyes ose kunjë nëse është i pasinqertë ose i papërshtatshëm. Për shembull, nëse dikush komenton pamjen fizike të një personi në një mënyrë që e seksualizon ose e vendos në një shkallë krahasimore, mund të jetë ofendim. Prandaj është rëndësishme të merrni parasysh kontekstin, tonin dhe qëllimin e një komplimenti.

Margo, vajza që administron Instagramin e @anabel.entertainment, pyeti ndjekësit për këtë temë. Ja disa komente që për ata janë fyese dhe jo komplimente:

1 – Komentet për humbjen e peshës

Pyetëm ndjekësit: Komente që duken si komplimente, por

2 – Komentet që kanë lidhje me punën

Pyetëm ndjekësit: Komente që duken si komplimente, por

3 – Komentet mbi origjinën

Pyetëm ndjekësit: Komente që duken si komplimente, por

4 – Komente për ndryshime në pamjen fizike

Pyetëm ndjekësit: Komente që duken si komplimente, por

Pyetëm ndjekësit: Komente që duken si komplimente, por

5 – Komente për inteligjencën

Pyetëm ndjekësit: Komente që duken si komplimente, por

6 – Komente për shtimin në peshë

Pyetëm ndjekësit: Komente që duken si komplimente, por