Fitness

Shkurt, pastër, qartë: 10 të mira që ju vijnë nëse bëni pak minuta pilates çdo ditë!

Shkruar nga Anabel

14 Mars 2023

Shkurt, pastër, qartë: 10 të mira që ju vijnë nëse
Photo Credits: Pinterest, Pop Sugar Fitness

Pilates është një formë e njohur e ushtrimeve që ka fituar popullaritet me kalimin e viteve për përfitimet e shumta shëndetësore. Ushtrimet në Pilates përfshijnë lëvizje të kontrolluara dhe teknika të frymëmarrjes. Ekspertët shpesh e cilësojnë si një version më të fuqishëm Yoga.

Këtu janë 10 përfitime nga Pilates që ne po na bindin ta fillojmë, qoftë edhe për pak minuta në ditë:

Më shumë fleksibilitet: Ushtrimet Pilates ndihmojnë në shtrirjen dhe zgjatjen e muskujve, gjë që mund të rrisë fleksibilitetin dhe gamën e lëvizjes.

Rritja e forcës: Pilates përdor peshën e trupit tuaj si rezistencë për të ndihmuar në ndërtimin e forcës, veçanërisht në muskujt bazë.

Posturë më e mirë: Stërvitja në Pilates fokusohet në shtrirjen dhe formën e duhur, të cilat mund t’ju përmirësojnë posturën dhe të ndihmojnë në parandalimin e dhimbjeve të shpinës.

Më pak stres: Stërvitja në përgjithësi ul nivelet e stresit dhe rrit përqendrimin. Të njëjtën gjë bën edhe Pilates, duke lehtësuar edhe simptoma të ankthit.

Përmirësimi i ekuilibrit: Ushtrimet në Pilates ndihmojnë në përmirësimin e ekuilibrit duke forcuar këmbët.

Rritja e energjisë: Kryerja e lëvizjeve në Pilates kërkon frymëmarrje të kontrolluar, e cila mund të rrisë qarkullimin e oksigjenit dhe t'ju ndihmojë të ndiheni më energjikë.

Gjumë më i mirë: Të stërviturit rregullisht ndihmon në përmirësimin e cilësisë së gjumit duke reduktuar stresin dhe tensionin në trup.

Rreziku i reduktuar i lëndimit: Lloji i ushtrimeve në Pilates është i tillë që ka më pak rrezik për lëndime.

Performancë e përmirësuar atletike: Pilates mund të ndihmojë në përmirësimin e performancës atletike duke rritur forcën, fleksibilitetin dhe ekuilibrin.

Lidhje më e mirë mendje-trup: Pilates kërkon përqendrim dhe vëmendje, të cilat mund të ndihmojnë në përmirësimin e shëndetit mendor në terma afatgjatë.