Lëkura

Sa shpesh duhet depiluar zona e bikinit?

Shkruar nga Anabel

8 Mars 2023

Sa shpesh duhet depiluar zona e bikinit?
Photo Credits: People Images, Getty Images

Nëse sapo keni filluar depilimin me dyl, mund të keni disa pyetje për atë se çfarë ju pret pas ca kohësh.

Fillimisht, pse duhet të depiloheni me dyll?

Ju mund të depiloheni me çfarëdolloj mënyre që funksionon për ju, megjithatë, ekspertët thonë se depilimi me dyll është një nga mënyrat më efektive sepse qimet dalin më të holla, më të rralla dhe më të dobëta. Kjo e bën akoma më të lehtë edhe eksfolimin e lëkurës.

Sigurisht, rezultatet zgjasin më shumë se heqja e qimeve me brisk, për shembull.

A ka dhimbje?

Me shumë mundësi, po. Edhe pse niveli i dhembjes është personal, thuajse të gjitha vajzat bien dakord se depilimi me dyll dhemb.

Megjithatë, sa më shumë që depiloheni, aq më shumë mësoheni me ndjesinë dhe pas një farë kohë, s’do ju bëjë dhe aq përshtypje.

Sa shpesh duhet të depiloheni?

Vajzat që shkojnë rregullisht te estetistja, zakonisht kthehen çdo 4-6 javë. Vajzat që duan të depilohen më shpesh dhe të mos jenë thuajse në asnjë moment me qime – mund të kthehen edhe pas 3-4 javësh.

Ose, në rast se sapo keni filluar depilimin me dyll – fillimisht do ju duhet të shkoni çdo 3-4 javë, për ta rralluar akoma më shumë vajtjen te estetistja.

Burimi: Women’s Health