Sex

Si t’i thoni partnerit/es që seksi me të nuk po të pëlqen

Shkruar nga Anabel

2 Mars 2023

Si t’i thoni partnerit/es që seksi me të nuk po të

T'i thuash partnerit/es se seksi me të nuk është i mirë mund të jetë një bisedë e sikletshme dhe e vështirë, por është e rëndësishme të komunikosh me sinqeritet dhe respekt për të përmirësuar përvojat seksuale së bashku. Këtu janë disa hapa që mund të ndërmerrni:

Zgjidhni kohën dhe vendin e duhur: Zgjidhni një moment kur ju dhe partneri/ja jeni të relaksuar dhe keni privatësi. Shmangeni këtë diskutim gjatë një debati ose në publik.

Tregohuni të qartë dhe specifik: Kur flisni me partnerin/en, tregohuni të qartë dhe specifik për atë që dëshironi të adresoni. Jini të sinqertë, por kini kujdes me fjalët dhe përpiquni të shmangni një ton bisede që e bën atë fajtor/e. Për shembull, mund të thoni diçka të tillë si "Më duket sikur nuk po e kënaqim plotësisht njëri-tjetrin seksualisht dhe mendoj se mund të përmirësojmë përvojat tona së bashku".

Jini të hapur për të dëgjuar: Jini të përgatitur për të dëgjuar ndjenjat dhe shqetësimet e partnerit/es për situatën. Kjo bisedë duhet të jetë një dialog ku të dy shprehni mendimet dhe ndjenjat tuaja.

Ofroni zgjidhje: Sugjeroni zgjidhje të mundshme që mendoni se mund të përmirësojnë përvojat tuaja seksuale së bashku. Për shembull, mund të provoni të eksperimentoni me pozicione të reja, të përdorni lodra seksi etj.

Fokusohuni edhe në aspektet pozitive: Edhe nëse seksi nuk ka qenë i mrekullueshëm, përpiquni të përqendroheni te aspektet pozitive të marrëdhënies suaj. Kujtojini partnerit/es se kujdeseni për të dhe dëshironi të punoni së bashku për të përmirësuar lidhjen tuaj seksuale.

Mos harroni se komunikimi i hapur për seksin mund të çojë në një marrëdhënie seksuale më të fortë dhe më të këndshme.