High Tech

Opsioni i ri i TikTok ngjan me 'poke' të Facebook dhe njerëzve s'po u pëlqen aspak: Po juve?

Shkruar nga Anabel

22 Shkurt 2023

Opsioni i ri i TikTok ngjan me 'poke' të Facebook dhe
Photo Credits: Getty Images, TikTok

TikTok ka krijuar një buton të ri "nudge" (shtytës) në aplikacion dhe njerëzve s'është se u ka pëlqyer dhe aq. 

*Nudge - nënkupton të shtysh dikë butësisht me bërryl për t'i tërhequr vëmendjen.

Funksioni i nudge në TikTok u shfaq në aplikacion verën e kaluar, megjithatë ka filluar të shpërndahet në më shumë përdorues së fundmi, edhe pse është ende në fazë testimi. 

Opsioni i ri i TikTok ngjan me 'poke' të Facebook dhe
Photo Credits: TikTok/@SCOTTHUISHYT

Opsioni është pak a shumë si "poke" i dikurshëm në Facebook, ku ti "ngacmon" dikë për t'i tërhequr atij vëmendjen. Këtu gjeni një video se si aktivizohet opsioni, nëse ka mbërritur tashmë në TikTok-un tuaj.

Me sa duket, veçoria nudge nuk ishte aq e suksesshme sa shpresohej dhe ka të ngjarë të jetë kështu sepse njerëzit nuk janë të sigurt se si funksionon. Edhe ata që e dinë, nuk është se janë entuziasmuar shumë nga ideja.

Poll

Burimi: TheTab