Kuzhina

Njerëzit listojnë 10+ djathërat më të mirë në botë dhe francezët s’janë aspak të lumtur

Shkruar nga Anabel

18 Shkurt 2023

Njerëzit listojnë 10+ djathërat më të mirë në

Asnjë djathë francez nuk hyri në listën e 10 djathërave më të mirë në botë, gjë që bëri që komuniteti i ushqimit francez të indinjohet.

TasteAtlas publikoi renditjen e 100 djathërave më të preferuar në botë, ku dominon Italia. Franca përmendet për herë të parë në vendin 13 dhe 14, me djathërat Reblochon dhe Comté.

TasteAtlas iu përgjigj ankesave duke thënë se listat e tyre janë një pasqyrim i shijeve të njerëzve realë, duke shtuar në një deklaratë, "Mos na urreni, ne thjesht po numërojmë votat".

Djathërat italianë dominojnë top10. Ja lista e 10 djathërave më të mirë në botë:

10. Canastra (Brazil)

Njerëzit listojnë 10+ djathërat më të mirë në

9. Bundz (Poloni)

Njerëzit listojnë 10+ djathërat më të mirë në

8. Gorgonzola piccante (Itali)

Njerëzit listojnë 10+ djathërat më të mirë në

7. Pecorino Toscano (Itali)

Njerëzit listojnë 10+ djathërat më të mirë në

6. Queijo Serra da Estrela (Portugali)

Njerëzit listojnë 10+ djathërat më të mirë në

5. Mozzarella di Bufala Campana (Itali)

Njerëzit listojnë 10+ djathërat më të mirë në

4. Stracchino di Crescenza (Itali)

Njerëzit listojnë 10+ djathërat më të mirë në

3. Grana Padano (Itali)

Njerëzit listojnë 10+ djathërat më të mirë në

2. Burrata (Itali)

Njerëzit listojnë 10+ djathërat më të mirë në

1. Parmigiano Reggiano (Itali)

Njerëzit listojnë 10+ djathërat më të mirë në