Dieta

Nisur nga Diola, sa e shëndetshme është të hash (edhe) lëkurën e kivit?

Shkruar nga Anabel

9 Shkurt 2023

Nisur nga Diola, sa e shëndetshme është të hash (edhe)

Diola Dosti, në shtëpinë e Big Brother ka folur jo pak herë për të mirat që sjell konsumi i frutave, veçanërisht lëkura e kivit.

Sipas saj, të konsumosh lëkurën e kivit është shumë e shëndetshme, veçanërisht për shëndetin riprodhues të grave.

A duhet ta konsumojmë lëkurën e kivit?

Në fakt, është e vërtetë se kivi, konsumuar së bashku me lëkurën, mund të jetë i shëndetshëm – sado e çuditshme tingëllon kjo. Por, sidoqoftë, duhet bërë në sasi të moderuara.

Lëkura e kivit përmba proteina të larta, hekur dhe një gamë të gjerë vitaminash dhe mineralesh si vitaminë C, K dhe kalium.

Gjithashtu, lëkura e kivit përmban një sasi të vogël yndyrash të shëndetshme dhe ka një indeks glycemic relativisht të ulët, gjë që e bën atë një zgjedhje të shëndetshme për njerëzit që synojnë të kontrollojnë nivelet e sheqerit në gjak.

Megjithatë, duhet të jeni të kujdesshëm me sasinë e kivit që hani, sepse ajo përmban sasi të larta kalorish dhe yndyre.

Nëse nuk e hani dot lëkurën e kivit, por doni gjithsesi t’i merrni të mirat që ofron, mund ta vendosni kivin së bashku me lëkurë në një blender – dhe të përgatisni një lëng frutash me të dhe fruta të tjera.