Fitness

Pse nuk po shihni ndryshim te të pasmet, edhe pse po stërviteni?

Shkruar nga Anabel

7 Shkurt 2023

Pse nuk po shihni ndryshim te të pasmet, edhe pse po stërviteni?
Photo Credits: Getty Images

Keni bërë squats, deadlifts, lunges dhe gjithçka tjetër – por prapë nuk dalloni dot asnjë ndryshim te të pasmet.

Sipas trajnerit Mohamed Bounaim, ka një sërë arsyesh pse muskujt tuaj gluetalë nuk po arrijnë rezultatet që dëshironi, pavarësisht nga puna e vështirë që duket se po bëni për to.

Fillimisht, është e rëndësishme të theksojmë se muskujt që ndodhen tek të pasmet nuk duhen vetëm për arsye estetike.

“Muskujt glutealë duhet të jenë të fortë sepse mbështesin legenin, pjesën e poshtme të shpinës dhe gjunjët. Ata janë gjithashtu të rëndësishme për të na ndihmuar të qëndrojmë drejt, të vrapojmë dhe të ecim, si dhe të ruajmë ekuilibrin me njërën këmbë.”

Pse ushtrimet tuaja nuk po funksionojnë?

Nëse përpjekjet tuaja për të bërë të pasme nuk po funksionojnë, është koha të bëni një analizë se pse mund të ndodhë:

#1 – Po i bëni gabim ushtrimet

#2 – Bëni vetëm një tip ushtrimi

#3 – Nuk jeni të përpiktë me stërvitjen

#4 – Kërkoni rezultate shpejt

#5 – Nuk hani shëndetshëm

#6 – Nuk përdorni llastiqe (booty bands)

#7 – Nuk jeni konsultuar kurrë me një ekspert

Më poshtë gjeni një video shpjeguese se si t’i ekzekutoni si duhet ushtrimet për zonën e të pasmeve:

Dhe një session 15-minutësh të përqendruar te muskujt e të pasmeve:

Artikuj të rekomanduar:

Burimi: Well & Good