Muzika

Argëtuese apo e frikshme?! Tani, gjithë yjeve të pop-it mund t’i bëjmë të këndojnë/thonë ç’të duam

Shkruar nga Anabel

25 Janar 2023

Argëtuese apo e frikshme?! Tani, gjithë yjeve të pop-it mund

Njerëzit po përdorin inteligjencën artificiale për t'i bërë yjet e tyre të preferuar të popit të këndojnë dhe thonë çfarë të duan.

Teknologjia AI mund të bëjë Ariana Grande-n të këndojë në spanjisht apo Justin Bieber të thotë se “e do akoma Selena-n”.

Dhe rezultatet janë jashtëzakonisht realiste.

Thjesht dëgjoni Ariana-n duke kënduar këngën e Normanit të vitit 2019 më poshtë:

Një editim tjetër i Ariana-s duke kënduar këngën "Kill Bill" të SZA-së, që madje ka mbi 2 milionë shikime në Twitter.

AI gjithashtu kapërcen problemin e gjuhëve. Për shembull, në një video virale, Ariana këndon "Envolver" nga Anitta.

Pavarësisht se shumë njerëzve u duket argëtuese, të tjerë e kanë cilësuar si të frikshme! Përdorimi i inteligjencës artificiale po normalizohet gjithnjë e më shumë dhe nëse më parë dukej diçka e paarritshme ose e prekshme vetëm nga shkencëtarët, tani e kemi të gjithë në duart tona.

Poll