Sex

Pse njerëzit kanë fantazi seksuale për gjërat që në fakt, nuk duan t'i bëjnë në jetën reale!

Shkruar nga Anabel

24 Janar 2023

Pse njerëzit kanë fantazi seksuale për gjërat që
Photo Credits: Pinterest

Fantazia seksuale është një imazh ose ide e diçkaje që ju ngjall emocion. Mund të jetë diçka që dëshironi të bëni, ose diçka që thjesht ju pëlqen të mendoni ta bëni. Për shkak të këtij komponenti të imagjinatës, disa fantazi seksuale përqendrohen në gjëra që nuk kemi interes t'i bëjmë në jetën reale.

Për shembull, ndoshta e keni kapur veten duke fantazuar për të tradhtuar partnerin ose ndonjë skenar tjetër që nuk përputhet me vlerat tuaja dhe nuk reflekton se si do të vepronit në jetën reale.

Ndërsa është e lehtë të supozohet se fantazitë janë një plan i drejtpërdrejtë i dëshirave erotike që do të donim të bënim, ekspertët e seksit thonë se nuk është gjithmonë kështu: Ka arsye që keni fantazi seksuale që nuk dëshironi t'i bëni realitet në jetën e vërtetë.

"Fantazitë seksuale janë një mënyrë për të kombinuar kujtimet me dëshirat dhe emocionet e tjera për të arritur një lloj rezultati", thotë Dulcinea Pitagora, një psikoterapiste dhe terapiste seksi. 

Arsyeja pse keni fantazi seksuale për gjëra që nuk dëshironi të bëni në jetën reale

Si fillim, të luash një fantazi në kokën tënde mund të ndihesh shumë më e sigurt sesa ta bësh atë në jetën reale. Ndonjëherë njerëzit fantazojnë për gjëra që nuk duan t'i bëjnë personalisht, sepse ndihen të sigurt në mendjen e tyre. Kur thjesht po mendon ose imagjinon, nuk ka asnjë arsye për t'u ndjerë në faj apo nevojë për t'i treguar dikujt fantazinë tënde dhe kjo mund të jetë pjesë e joshjes së fantazisë në përgjithësi.

Gjithashtu, disa njerëz fantazojnë për gjëra që në të vërtetë nuk do t'i bënin kurrë në jetën reale, si seksi me alienët për shembull.

Burimi: Well & Good