Shendeti i Gruas

Ka 8+ lloje të ndryshme të gjinjve në botë: Ku bën pjesë ti?

Shkruar nga Anabel

18 Janar 2023

Ka 8+ lloje të ndryshme të gjinjve në botë: Ku bën

Të gjithë e dinë se gjinjtë mund të jenë të mëdhenj, të vegjël ose diku në mes, por a e dini se ato gjithashtu mund të jenë asimetrike, në formë zile ose loti?

Përpara se të flasim për to, duhet të theksojmë gjithsesi se të gjithë gjinjtë (dhe thithkat) janë krejtësisht normale. Në fakt, shumica e grave kanë gjoks asimetrik, thotë Dr. Tiffanny Jones, gjinekologe dhe specialiste e fertilitetit. Ajo tregon për një studim të vitit 2018 nga Health Science Journal, i cili zbuloi se nga 304 gra të analizuara, 91% kishin asimetri të gjoksit.

#1 - Asimetrik

Ka 8+ lloje të ndryshme të gjinjve në botë: Ku bën

Sikurse përmendëm, asimetria e gjoksit është jashtëzakonisht e zakonshme. Askush nuk ka gjoks plotësisht simetrik.

Gjinjtë asimetrikë janë grupe gjinjsh ku njëri ka një madhësi, formë, vëllim ose pozicion të ndryshëm nga tjetri.

#2 - Atletik

Ka 8+ lloje të ndryshme të gjinjve në botë: Ku bën

Ju nuk duhet të jeni një atlete intensive për të pasur gjoks atletik. Ka të bëjë më shumë me madhësinë dhe tonin e muskujve, të cilët ulen nën gjoks. Gjoksi juaj mund të duket më i mprehtë – jo sepse gjinjtë janë më të mëdhenj ose më të ngritur, por për shkak të vetë muskujve.

Këto gjinj janë zakonisht më të gjerë, me pamje më muskulore dhe kanë më pak inde.

#3 – “Lindje - Perëndim”

Ka 8+ lloje të ndryshme të gjinjve në botë: Ku bën

Thithkat tuaja mund të drejtohen në drejtime të kundërta nga jashtë, një veçori që e ndajnë shumë gra. Mjekja thotë se është shumë e zakonshme që thithkat tuaja të mos jenë të drejtuara domosdoshmërisht para. Ndonjëherë për shkak të drejtimit të thithkave, ndonjëherë për shkak të vetë fakti se gjokset janë të larguar nga njëri-tjetri – ato duket sikur janë në dy kahe të kundërta.

#4 – Pendulous (Gjinjtë e varur)

Ka 8+ lloje të ndryshme të gjinjve në botë: Ku bën

Gjinjtë e varur zakonisht janë të relaksuar poshtë dhe kanë inde të dobëta. Gjenetika dhe përmbajtja e yndyrës në gjoksin tuaj, zakonisht kontribuojnë në këtë formë gjoksi.

#5 - Forma e kambanave

Ka 8+ lloje të ndryshme të gjinjve në botë: Ku bën

Gjoksi në formë zile është më i hollë sipër dhe më i plotë në fund. Në këtë mënyrë, ngjasojnë me kambanat.

#6 – Të rrumbullakët

Ka 8+ lloje të ndryshme të gjinjve në botë: Ku bën

Gjinjtë e rrumbullakët janë plotësisht rrethorë dhe të barabartë në pjesën e sipërme dhe të poshtme të gjoksit – por ky lloj gjoksi është shpesh edhe asimetrik.

Burimi: Seventeen