Anabelizim

Neda compares herself to Kevin, Tea and Dean, but was it necessary?

Shkruar nga Anabel

18 Janar 2023

Neda compares herself to Kevin, Tea and Dean, but was it necessary?

Neda Balluku has published a photo of herself on Instagram, when she was a resident of "Big Brother 4" and accompanied the post with the caption:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Neda Balluku (@nedaballuku)


"This girl fell in love with someone in those 92 days, and with her heart in her hand and sincerity in her eyes she said that he was the man of her life. But in return he experienced isolation. Lynching. Disbelief and ridicule. She is expecting her third child with the man of those 92 days.

Kjo vajzë kurrë nuk goditi askënd me shpullë. Fitoi një nga tre garat për lider shtëpie dhe kaloi një kalvar nominimesh. (Dy të tjerat i fitoi partneri i saj). Kjo vajza fliste për librat. Për familjen. Për ëndrrat.

Por ngrinte zërin për kauzat. Kishte opinionte të forta dhe nominonte gjithmonë saktë. Megjithatë, kishte pafund nga ata "opinionistë të botës mediatike moderne së sotme" që sot predikojnë moral e shoqëri të drejtë, por që "portalet" e tyre i kishin vatra linçimi të figurës së saj.

Sepse ajo ishte filozofja. E virgjëra. E lodhshmja pas Kantit. Lolo e atij "që nuk e do se e ka për lojë". 

Megjithatë shumë prej jush që sot llahtariseni nga shpulla Kejvinës, nga manipulimi Oltës, nga mbështetja që Dea i bën dhunës, apo çartjes mbi kodin penal të Tea-s, kur kishit në këtë format vajzën diametralisht të kundërt, i çatë mender jush dërrasat që me vite nuk i rekuperoi dot. Komentet e ndyra, ngacmimet në rrugë, legenosjet personale.

Duke e çuar në pikën që nuk shihte më të bukurën. Nuk vlerësonte të shumtët që e donin por zhytej nga palaçot. As atë nuk donit. As këto s'i doni. 

Çfarë dreqin doni?!

Shpresoj të jeni pjekur, vërtet. Kjo vajza 20 vjeçare është pjekur dhe ju ka falur. Ama nuk ka ndryshuar. Edhe pas 12 vitesh është e njëjta. Sepse është per veten e saj. Dhe kurrë për ju”.

Neda solli përvojën e saj në shtëpinë e famshme, por a është vërtet kaq e nevojshme?

Fillimisht, Neda ceku historinë e saj të dashurisë me Orgenin, duke theksuar se çifti është në pritje të fëmijës së tretë. Por, kjo nuk e bën Nedën as më të mirë dhe as më të keqe se banorët e tjerë. Nëse ajo ka pasur fatin e madh që të gjejë dashurinë e vërtetë dhe të ketë në krah personin me të cilin ka ndërtuar jetën, kjo është përtej “Big Brother”.

Më pas, përmendi edhe “shpullën e famshme”. Dhuna e Kejvinës ndaj Luizit nuk është normale dhe nuk duhet të normalizohet kurrë, por sërish, nuk lartëson asnjë figurë, përkundrazi, nuk mendoj se duhet të marrim shembullin më të keq dhe ta krahasojmë me atë që mendojmë se është modeli “më i mirë”.

Neda u ndal edhe te librat dhe tha se “kjo vajzë fliste për librat”, por që kur të flasësh për librat tregon një nivel më të lartë intelektual se të tjerët? Mendimi se “unë flas për Kafka-n, ndaj jam më i/e zgjuar se të tjerët” është ndoshta i dëmshëm dhe na bën të bindim veten se jemi më superiorë, të paktën në aspektin intelektual se të tjerët.

Le të kalojmë te: “Kishte opinionte të forta dhe nominonte gjithmonë saktë”. Çdo edicion i “Big Brother”, qoftë VIP ose jo, ka pasur debate dhe kauza të forta, të cilat e mbajtën dhe vijojnë ta mbajnë pezull publikun. Çdo situatë, para dhe pas Nedës, ka ngjallur debat dhe banorët e kanë mbrojtur sipas mënyrës së tyre mendimin vetjak, sepse mendimi dhe logjika janë aftësi që i takojnë çdo qenieje njerëzore dhe jo një ekskluzivitet.

Më pas, Neda mbërrin te krahasimi me vajzat e tjera dhe nënkupton se ajo që ne shohim sot na tmerron dhe na kall krupën, por Nedën me dashurinë për Kantin, e kemi gjykuar dhe ofenduar, ndërkohë që mjafton të futemi nëpër rrjetet sociale të Kejvinës, Oltës, Deas dhe çdo banoreje tjetër, që ta kuptojmë se ato janë po aq, ndoshta dhe shumë më tepër të gjykuara dhe të ofenduara (duke marrë shkas edhe nga faktori: rrjetet sociale).

Më tepër se linçimi për të cilin Neda flet, duket si një lançim i vlerave personale të Nedës, e cila thjesht ka gjetur momentin e duhur për t’i vënë në pah. Kjo është mëse në rregull, por krahasimi me Kejvinën, Oltën, apo Dean është problemi!

So the parallelism in different times, personalities and conditions is unnecessary, even pointless, because why should we compare Neda's or anyone else's actions with what is happening today? Each resident is unique and whether they show values ??or not is a personal responsibility and as such, leaves no room for comparison!

Copyright Anabel.al / Reprinting without the permission of the editors is prohibited.

MOS I HUMBISNI