Shendeti i Gruas

A ka disa simptoma të hershme që flasin për 'vrasësen e heshtur'?

Shkruar nga Anabel

24 Dhjetor 2022

A ka disa simptoma të hershme që flasin për 'vrasësen e

Kanceri i vezoreve është një sëmundje që shpesh e quajnë "vrasësja e heshtur", pasi zbulohet kur sëmundja ka avancuar dhe është pothuajse e pamundur të kurohet.

Prandaj, është tepër e rëndësishme t’i kushtohet rëndësi e veçantë simptomave. Mjekët thonë se “kanceri i vezoreve nuk është i heshtur”, madje, bën shumë zhurmë, por jemi ne ato që nuk arrijmë të kuptojmë nga vjen kjo.

Ndonëse çdo individ është i veçantë, kjo sëmundje ka disa simptoma të përbashkëta që çojnë në një diagnozë të hershme. Shenjat më tipike janë:

1.

Shtrëngime në zonën e barkut.

2.

Nevoja për të urinuar shpesh.

3.

Dhimbje abdominale

4.

Gjakderdhje pas menopauzës.

5.

Mungesë urie.

6.

Gjakderdhje prej zorrës së trashë.

Nëse të dyja palët, si pacientët edhe gjinekologët tregohen vigjilentë ndaj simotomave të para, lufta kundër kancerit të vezores bëhet edhe më e thjeshtë.

Burimi: Women's Health