Bota

Spanja do të jetë vendi i parë në Europë që miraton këtë ligj për menstruacionet

Shkruar nga Anabel

16 Dhjetor 2022

Spanja do të jetë vendi i parë në Europë që

Ligjvënësit spanjollë miratuan të enjten një projektligj të ri që do t’u japë grave që kanë perioda shumë të dhimbshme mundësinë që të marrin një “leje menstruale”. Projektligji tani do të shkojë në Senat.

Kohëzgjatja e raportit mjekësor për gratë që vuajnë nga periodat e dhimbshme nuk është përcaktuar ende.

Kur ky projektligj të miratohet përfundimisht, Spanja do të bëhet vendi i parë në Europë dhe një nga të paktët në botë që do ta integrojë këtë masë në legjislacion, duke ndjekur shembullin e Japonisë, Indonezisë apo Zambisë.

Megjithatë, sindikatat kryesore të vendit janë të shqetësuar për faktin që punëdhënësit mund të mos punësojnë shumë gra nga frika e këtyre mungesave në punë.

Spanja është një vend që konsiderohet si referencë për të drejtat e grave. Qeveria e Spanjës ka më shumë gra se burra në radhët e saj.

Artikuj të rekomanduar: