Udhetim

Këto janë qytetet më zhgënjyese në botë, sipas turistëve

Shkruar nga Anabel

16 Dhjetor 2022

Këto janë qytetet më zhgënjyese në botë, sipas

Pavarësisht sa shumë mund të keni ëndërruar për të vizituar një qytet te caktuar, apo sa jeni mahnitur nga fotot piktoreske në internet, jo rrallëherë njerëzit janë zhgënjyer kur kanë vizituar qytete shumë të përfolura.

Radical Storage, një rrjet për bagazhet, vendosi të analizonte 826,000 komente në TripAdvisor në 100 nga qytetet më të vizituara në botë për të zbuluar se në cilin vend turistët ishin zhgënjyer më shumë.

Këto janë qytetet më zhgënjyese në botë, sipas
Walt Disney World, Orlando, SHBA

Parisi u rrëzua nga vendi i parë nga Orlando në SHBA, i cili kishte përqindjen më të madhe të komenteve ku vizitorët ndiheshin “të vjedhur” dhe në shumë komente theksonin se njerëzit ishin të pasjellshëm.

Këto janë qytetet më zhgënjyese në botë, sipas
Xhakarta

Në vendin e dytë ishte kryeqyteti i Indonezisë, Xhakarta, i ndjekur nga destinacioni i njohur tajlandez, Pattaya.

Këto janë qytetet më zhgënjyese në botë, sipas
Pattaya

Qyteti më i përshkruar si i mbivlerësuar ishte Da Nang në Vietnam, i ndjekur afër nga Parisi.

Këto janë qytetet më zhgënjyese në botë, sipas
Da Nang

Praga ishte një tjetër qytet që “dështoi” për të lënë një impakt pozitiv për shumë turistë.

Këto janë qytetet më zhgënjyese në botë, sipas
Praga

Singapori kishte përqindjen më të lartë të komenteve ku turistët flisnin për vlerën e dobët të parave në destinacionet kyçe.

Këto janë qytetet më zhgënjyese në botë, sipas

Kur bëhej fjalë për mashtrimet, Marrakech në Marok zuri vendin e parë.

Këto janë qytetet më zhgënjyese në botë, sipas
Marrakech

Artikuj të rekomanduar: