Sport

Radha e Serbisë: FIFA nis procedura hetimore kundrejt Serbisë

Shkruar nga Anabel

5 Dhjetor 2022

Radha e Serbisë: FIFA nis procedura hetimore kundrejt Serbisë
Getty Images

Gazeta zvicerane “Tagas Anzeiger” ka njoftuar sot se FIFA ka hapur një prodedurë hetimore kundër Serbisë, pas ndeshjes së kësaj të fundit kundër Zvicrës.

Sipas gazetës, hetimet janë hapur kundër Federatës Serbe të Futbollit dhe këto hetime po zhvillohen sipas neneve: 12 (sjellje e gabuar e lojtarëve dhe zyrtarëve); 13 (diskriminim); 16 (rend dhe siguri e ndeshjes).

Ndërkohë, “The Guardian” ka shkruar rreth ndeshjes së zhvilluar në Doha, midis Zvicrës dhe Serbisë, ku kjo e fundit u eliminua. “The Guardian” vë në pah diskriminimin ndaj shqiptarëve, ku një vajzë u detyrua të largohet nga stadiumi pasi bëri shqiponjën, apo një tifozi iu ndalua flamuri shqiptar, ndërkohë vuri në dukje edhe dy standardet e FIFA-s, e cila dukej “e shurdhër” karshi ofendimeve dhe racizmit që tifozët serbë treguan ndaj atyre shqiptarë.

Gjithashtu, në Twitter u postua edhe një foto ku tregohej dhoma e ndërrimit të lojtarëve serbë, të cilët krahas fanellave, kishin vendosur edhe një foto të “hartës” së supozuar të Serbisë, e cila përfshin në territorin e saj edhe Kosovën sovrane.

Artikuj të sugjeruar: