Social Buzz

Plot 26 vjeç: Kjo është zyrtarisht macja më vjetër në botë dhe ju duhet ta shihni si duket

Shkruar nga Anabel

25 Nëntor 2022

Plot 26 vjeç: Kjo është zyrtarisht macja më vjetër

Flossie, macja 26-vjeçare ka thyer rekordin Guinnes duke marrë titullin e maces më të vjetër në botë. Mosha e maces, e cila ndodhet në Londrën jug-lindore është ekuivalente me atë të një njeriu 120 vjeçar. 

Pronarja e saj, Vicki Green e përshkruan macen e moshuar "si të mrekullueshme" dhe pavarësisht moshës së thyer, ajo thotë se macja është po aq lozonjare dhe i pëlqen të luajë si më parë. 

Flossie ka humbur shikimin nga njëri sy, por është ende energjike. 

"E dija që ajo ishte mace e veçantë, por s'mendoja se do të ndaja ndonjëherë shtëpinë me dikë që do të thyente rekorde Guinness. Eshtë shumë e ëmbël dhe flirtuese, duke marrë parasysh moshën e saj."- tregon Vicki.

Plot 26 vjeç: Kjo është zyrtarisht macja më vjetër

Përfaqësuesit e Guinness World Records thanë se Flossie kishte jetuar në një koloni macesh pranë një spitali në Merseyside, kur dy punëtorë ndjenë keqardhje për ta dhe secili strehoi nga një mace.

Flossie dhe punëtorja që e mori, një grua, jetuan së bashku për 10 vjet derisa ajo ndërroi jetë dhe Flossie u mor nga motra e saj, e cila e mbajti për 14 vite derisa dhe ajo vdiq.

Në fund ajo u strehua me Green, duke qenë se kishte mjaftueshëm përvojë në kujdesin e maceve të moshuara.

Burimi: BBC

MOS I HUMBISNI