High Tech

Çfarë është ‘TRUTH Social? Njihuni me rrjetin social të Donald Trump

Shkruar nga Anabel

23 Nëntor 2022

Çfarë është ‘TRUTH Social? Njihuni me rrjetin social
Photo Credits: Getty Images

Truth Social është një platformë e mediave sociale alt-tech* e krijuar nga Trump Media & Technology Group, një kompani amerikane e mediave dhe teknologjisë e themeluar në tetor 2021 nga ish-presidenti i SHBA-së, Donald Trump.

Platforma është përshkruar si një konkurrent në fushën e teknologjisë alternative që përfshin Parler dhe Gab, në përpjekje për të ofruar një alternativë të pacensuruar për Twitter dhe Facebook.

*Alt-tech: Teknologjia alternative është një term që përdoret për t'iu referuar teknologjive që janë më miqësore me mjedisin sesa teknologjitë ekuivalente funksionale që dominojnë në treg.

Shërbimi u lançua më 21 shkurt 2022.

Që nga 29 gusht 2022, aplikacioni ishte numri 25 në renditjen e App Store të Apple për aplikacionet e mediave sociale.

Çfarë është ‘TRUTH Social? Njihuni me rrjetin social

Nga mesi i vitit 2022, Truth Social u raportua se po përballej me probleme financiare dhe rregullatore.

Aplikacioni fillimisht nuk ishte i disponueshëm në Google Play për shkak të shkeljeve të politikave të Google që ndalojnë përmbajtjen me kërcënime fizike dhe nxitje për dhunë, por u miratua për Google Play në tetor 2022, pasi ra dakord të zbatonte politikat.

Ish-presidenti i SHBA Donald Trump ngriti mundësinë e ndërtimit të një platforme të re të mediave sociale pasi u bllokua nga Facebook dhe Twitter në vitin 2021, pas sulmit të Capitol në Shtetet e Bashkuara, gjatë vitit 2021.

MOS I HUMBISNI