Celebrity

Amber Heard: Grupet feministe nënshkruajnë një letër të hapur në mbështetje të aktores

Shkruar nga Anabel

16 Nëntor 2022

Amber Heard: Grupet feministe nënshkruajnë një letër të

Më shumë se 130 njerëz, duke përfshirë aktivisten dhe shkrimtaren Gloria Steinem dhe organizata të njohura për të drejtat e grave, kanë publikuar një letër të hapur në mbështetje të aktores Amber Heard, e cila humbi padinë për shpifje kundër Johnny Depp, ish-bashkëshortit të saj, në qershor të këtij viti.

Në letër, e cila u publikua fillimisht nga NBC News, grupet feministe shprehën mbështetje për Heard dhe dënuan ngacmimet me të cilat aktorja është përballur që pas gjyqit. Grupet që merren me ndërgjegjësimin për sulmet seksuale dhe dhunën në familje gjithashtu nënshkruan letrën.

“Pjesa më e madhe e këtyre sulmeve u nxit nga keqinformimi, mizogjinia, bifobia dhe një mjedis i monetizuar i rrjeteve sociale, ku akuzat e një gruaje për dhunë në familje dhe sulm seksual përdoreshin për tallje dhe argëtim,” thuhet në letër.

Pas gjyqit që zgjati 7 javë, gjykata vendosi që Amber Heard duhet t’i paguante Johnny Depp 15 milionë dollarë dëmshpërblim, shifër që më vonë u reduktua në 10.35 milionë dollarë. Padia për shpifje u ngrit nga Depp në lidhje me një artikull në Washington Post në të cilin Heard shkroi se ajo ishte një "figurë publike që përfaqësonte abuzimin në familje". Heard nuk e përmendi emrin e Depp, por avokatët e aktorit thanë se artikulli i referohej akuzave të bëra pas divorcit të tyre.