High Tech

Paralajmërimi i Snapchat: Tronditen Meta, Google, Pinterest etj

Shkruar nga Anabel

21 Tetor 2022

Paralajmërimi i Snapchat: Tronditen Meta, Google, Pinterest etj

 

Aksionet e platformave të Meta (Facebook, Instagram dhe WhatsApp), Alphabet që ka në pronësi Google dhe kompanive të tjera që shesin reklama dixhitale ranë pasi pronari i Snapchat, Snap Inc (SNAP.N), fajësoi inflacionin për rritjen më të ngadaltë të të ardhurave.

Snap ishte kompania e parë e madhe e mediave sociale që publikoi fitimet e saj të tremujorit në shtator dhe aksionet e saj ranë 25%. Snap paralajmëroi se nuk do të ketë rritje të të ardhurave në tremujorin e festave.

Aksionet e kompanive të tjera që shesin reklama në internet ranë gjithashtu: Meta me rreth 4%, Alphabet me 2% dhe Pinterest gati 8%.

Paralajmërimi i Snap vjen pas humbjeve tashmë të mëdha në aksionet e kompanive të mediave sociale, ku Meta ka rënë rreth 60% nga fillimi i vitit deri më sot, ndërsa Pinterest gati 40%. Investitorët shqetësohen se ekonomia mund të dëmtohet seriozisht nga rritjet agresive të normave të interesit të Rezervës Federale të SHBA-së, që synon ftohjen e inflacionit të lartë prej dekadash.

Në një letër drejtuar investitorëve, Snap tha se inflacioni bëri që disa reklamues të reduktonin buxhetet e tyre të marketingut. Kompania njoftoi në gusht se do të ketë shkurtime (20% të punonjësve) dhe do të ndërpresë disa projekte, në mënyrë që të ulë kostot.

 

MOS I HUMBISNI