Sex

Pasi të lexosh këto arsye, e sigurt që do të masturbohesh më tepër

Shkruar nga Anabel

13 Tetor 2022

Pasi të lexosh këto arsye, e sigurt që do të masturbohesh
COSMOPOLITAN

E dimë tashmë që seksi me partner/e ka shumë përfitime, ndaj sot do të flasim për masturbimin dhe përfitimet që sjell:

1. Të ngre humorin (dhe jo vetëm, hehe)

Shumë mjekë e lidhin masturbimin me përmirësimin e humorit. Nuk është aspak një sekret që pas orgazmës, ndihesh më i/e qetë dhe je në humor të mirë. Pra, më shumë masturbim, më pak stres.

2. Lufton infeksionet

Sipas shumë studimeve, gratë që masturbohen rregullisht, kanë një rezistencë më të lartë ndaj infeksioneve mykotike dhe atyre urinare.

3. Më pak dhimbje mensturale

Masturbimi të ndihmon edhe me pakësimin e dhimbjeve menstruale, ndaj është çasti t’i thuash “lamtumirë” ibuprofenit.

4. Përmirëson jetën seksuale

Sepse ti e di çfarë do, ku e do dhe si e do! Sipas studimeve, rreth 75% e grave nuk arrijnë dot orgazmën gjatë seksit me partnerin/en, ndaj mastrubimi të ndihmon të eksplorosh më shumë rreth dëshirave të tua dhe t’i ndash njohuritë e reja me partnerin/en.

5. Më pak dhimbje koke

Po, masturbimi mund të të ndihmojë të kurosh dhimbjet e kokës, sepse orgazma çliron endrofinën, e cila lehtëson dhimbjen.

6. Stërvitje

Masturbimi është një stërvitje shumë e mirë dhe këtë mund ta konfirmojnë të gjithë.

Me pak fjalë, masturbimi është si aspirina: Përdoret për çdo gjë, kuron çdo gjë!

Artikuj të sugjeruar: