Pushteti

Shihni se si do të duken monedhat e reja me portretin e mbretit Charles III

Shkruar nga Anabel

30 Shtator 2022

Shihni se si do të duken monedhat e reja me portretin e mbretit Charles III
Getty Images

Monedhat 5 paund dhe 50 pence do të kenë një fytyrë të re: atë të mbretit Charles III.

Monedhat janë realizuar nga skulptori britanik Martin Jennings dhe janë miratuar nga vetë mbreti “i ri” dhe për të respektuar traditën, portreti i tij është vendosur në anë të kundërt me atë të mbretëreshës Elizabeth II.

Shihni se si do të duken monedhat e reja me portretin e mbretit Charles III
Royal Mint

Monedhat kanë edhe një mbishkrim latin që rrotullohet rreth portretit të Charles dhe ka kuptimin: “Mbreti Charles III, me bekimin e Zotit, Mbrojtës i Besimit”.

Këto monedha do të jenë në qarkullim nga fundi i vitit.

Artikuj të sugjeruar: