Bota

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë ceremonisë më madhështore të lamtumirës

Shkruar nga Anabel

20 Shtator 2022

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Ceremonia e lamtumirës së mbretëreshës Elizabeth përfundoi, por e sigurtë është se organizimi, madhështia dhe perfeksioni në detaje në nderim të saj do të mbahen mend për shumë gjatë. E nisur që prej orëve të para të 19 shtatorit me ceremonitë e ndryshme shtetërore e deri në mbrëmje ku mbretëresha e preh e qetë pranë princit Philip dhe prindërve të saj, e gjithë bota i kishte sytë nga Londra.

Për ju që humbët momentet më kulmore, hidhini një sy fotove në vijim- të shkrepura në kohën dhe vendin e duhur! 

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Rrugët përreth Westminster ishin plot e përplot me njerëz që përpiqeshin të kapnin diçka prej kortezhit që nisi nga Westminster Hall drejt kishës, ku u mbajt edhe ceremonia e funeralit. 

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Thuajse 2000 të ftuar ishin brenda kishës, të pranishëm për ceremoninë përfshi këtu pjestarë të familjes mbretërore dhe me dhjetra lider e politikanë nga i gjithë globi.

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Ndërkohë që rrugët e Westminster ishin të mbushura, në pjesët e tjera të Londrës mbizotëronte heshtja. Qytetarët qëndronin para TV për të mos humbur asnjë çast nga eventi historik. 

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Big Ben-i ndryshoi intervalin e tij për plot 1 minutë, teksa kortezhi ecte ngadalë nëpër rrugët e kryeqytetit. Përshëndetje me armë pati gjithashtu çdo minutë nga Hyde Park.

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Foto të jashtëzakonshme nga çfarë ndodhi dje, gjatë

Photo Credits:  Getty Images, Reuters, PA dhe Ministry of Defence.

Burimi: BBC