Bota

Ceremonia e funeralit të mbretëreshës Elizabeth përmes fotove

Shkruar nga Anabel

19 Shtator 2022

Ceremonia e funeralit të mbretëreshës Elizabeth përmes

Të ftuarit që do të marrin pjesë në ceremoninë madhështore kanë mbërritur në kishën katolike të  Westminster, për t'i dhënë lamtumirën monarkes më jetëgjatë, Elizabeth II. 

Gjatë ceremonisë pritet të marrin pjesë rreth 2000 njerëz. 

Ceremonia e funeralit të mbretëreshës Elizabeth përmes
Photo Credits: Getty Images
Ceremonia e funeralit të mbretëreshës Elizabeth përmes
Photo Credits: Getty Images
Ceremonia e funeralit të mbretëreshës Elizabeth përmes
Photo Credits: Getty Images

Politikanë, familje mbretërore dhe personazhë të famshëm nga e gjithë bota janë mes të ftuarëve. Presidenti Emmanuel Macron ishte nga liderat që mbërriti i pari për ceremoninë e funeralit.

Ceremonia e funeralit të mbretëreshës Elizabeth përmes
Photo Credits: Getty Images

Ai u pasua nga presidenti Joe Biden dhe Zonja e Parë, Jill Biden.

Ceremonia e funeralit të mbretëreshës Elizabeth përmes
Photo Credits: Getty Images
Ceremonia e funeralit të mbretëreshës Elizabeth përmes
Photo Credits: Getty Images
Ceremonia e funeralit të mbretëreshës Elizabeth përmes
Photo Courtesy:PA MEDIA

Prindërit e princeshës së Wales, u panë gjithashtu të hynë në kishën katolike.

Ceremonia e funeralit të mbretëreshës Elizabeth përmes
Photo Courtesy:PA MEDIA

Asistentja personale e mbretëreshës Elizabeth, Lady Pamela Hicks, ka mbërritur gjithashtu në kishë për të qenë pjesë e ceremonisë së lamtumirës. 

Ceremonia e funeralit të mbretëreshës Elizabeth përmes
Photo Courtesy:PA MEDIA

Ceremonia e funeralit të mbretëreshës Elizabeth përmes

Të ftuarit kanë zënë vendet e tyre para ceremonisë që ka nisur në 11:00.

Ceremonia e funeralit të mbretëreshës Elizabeth përmes
Photo Courtesy:PA MEDIA

Burimi: CNN