Instagramming

'Duaj çdo defekt tëndin': Njerëzit mendojnë se kjo deklaratë e Luanës është hipokrizi

Shkruar nga Anabel

9 Gusht 2022

'Duaj çdo defekt tëndin': Njerëzit mendojnë se
Photo Credits:Google Images

Në episodin e fundit të "Thuaje", me titull "Unë e dua veten time", Luana flet për dashurinë, vlerësimin dhe kujdesin ndaj vetes.

"Unë e dua veten time. E dua veten time shumë, shumë, shumë. Nëse ka diçka që kam mësuar është se nëse ti nuk e zgjedh veten tënde, askush nuk do të të zgjedhë. Nëse nuk e vlerëson, nuk e respekton, nuk e trajton siç do doje të të trajtonin të tjerët, ata nuk do e bëjnë."

Luana vazhdon:

"Duaje veten tënde. Nuk ka si ti. Je e vetmja në këtë botë. Duaj çdo perfeksion tëndin. Duaj çdo defekt tëndin edhe tregoje me shumë krenari se kush je."

Videoja është shoqëruar me disa komente që ngjasojnë me njëra-tjetrën dhe mbi të gjitha, kanë një numër konsiderueshëm pëlqimesh nga njerëz që bien dakord me ta.

 
 
 
 
 
Vieë this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Thuaje (@thuaje.luanavjollca)

Dikush thotë: "Po ta doje veten, tani s'do ishte me filtra" apo "E kemi parë sa e ke dashur veten ti."

Një tjetër shkruan: "Pse ke dashur çdo defekt tëndin, ke bërë operacione?".

"Ti e ke dashur veten shumë dhe vetëbesimin e ke patur të lartë, prandaj je transfomuar. Për të dhënë mend, jeni të parët", thuhet në një tjetër koment.

Në një këndvështrim sipërfaqësor, ajo që njerëzit shkruajnë (edhe pse mund të thuhej në mënyra më të sjellshme) nuk është e pavërtetë. Megjithatë, ndonëse deklaratat duken paradoksale, nuk ka pse të jetë kështu.

Kryerja e procedurave estetike është zgjedhje indivudale e një personi dhe nëse është e dobishme për t'i ndihmuar ata të arrijnë dashurinë ndaj vetvetes dhe pranimin e vetvetes, atëherë le të jetë kështu. Nëse ky ka qenë rasti i Luanës, ajo gjithsesi nuk e ka promovuar kurrë këtë. Ajo nuk ka thënë ndonjëherë se "duhet të bësh këtë ndërhyrje për të dashur veten", por është përqendruar vetëm te kjo e dyta, pra, dashuria ndaj vetes.

Kjo është një provë më se e mjaftueshme që të dyja (ndërhyrjet estetike dhe dashuria për veten) mund të ekzistojnë së bashku në harmoni.

Edhe komentet e tipit "E kemi parë sa e ke dashur ti veten" - nuk qëndrojnë, sepse të duash dhe pranosh veten shpesh është një proces që kërkon punë. Dhe ndoshta, ky ka qenë edhe rasti i Luanës.

Copyright Anabel.al / Ndalohet ribotimi pa lejen e redaksisë.