Fitness

Kjo stërvitje e shkurtër, do t’ju japë po aq energji sa një filxhan i madh kafeje!

Shkruar nga Anabel

22 Korrik 2022

Kjo stërvitje e shkurtër, do t’ju japë po aq energji sa
Photo Credits: Getty Images, Pro-Stock Studio

Tabata është një lloj stërvitjeje me intensitet të lartë, synimi i së cilës është “të kryeni shumë punë, në një kohë të shkurtër”.

Ajo shkakton një shpenzim të tillë energjie saqë sistemi juaj duhet të përdorë rezervat e tij për të “rimbushur” veten.

Për shkak të rritjes së shpeshtë të rrahjeve të zemrës gjatë tabatës, sugjerohet të bëni pushime të shkurtra mes seteve dhe të konsultoheni me një mjek/nutricionist ose trajner fitnesi – përpara se të filloni këtë lloj stërvitjeje.

Më poshtë gjeni disa sesione stërvitore Tabata, që mund t’i shihni sa herë të doni, në YouTube:

#1

#2

#3

#4

Burimi: Well & Good